Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Co kupić za około 80K ? ZOE 50 czy LEAF II 40 ?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KrzysztofFly, post: 127433, member: 1062"] To faktycznie jak dystans całkowity wynosi 130km, to możesz kupić prawie z dostępnych na rynku aut używanych i powinno wystarczyć do Twoich potrzeb. Ja osobiście, jako użytkownik auta na platformie Stellantis mogę ją polecić, ma na pewno jakieś tam swoje wady, jednak ma też swoje zalety. Nie wiem skąd jesteś, jeśli gdzieś z moich okolic (Tuchola, kuj-pom) to chętnie pokażę, opowiem, przewiozę itp. Swoją drogą e-C4 to także ciekawa opcja, ma zdecydowanie więcej miejsca w środku i wygodniej się wsiada niż do Corsy i 208, bagażnik także trochę większy, niestety będzie odrobinę droższy od "bliźniaków". Stellantisy są zdecydowanie nowszą konstrukcją od Zoe, także skalą produkcji przebiły już dawno ilość wszystkich wyprodukowanych Zoe. Co do ładowania 3F, to bardzo dobry pomysł aby auto miało ładowarkę pokładową 3F, jest to zdecydowanie bardziej praktyczne i mniej problemowe rozwiązanie. Ja na przykład mojego, z wbudowaną ładowarką 1F, ładowałem kiedyś w hotelu w Kołobrzegu przez cały dzień od kilkunastu procent do prawie "pełna", na hotelowych wallboksach 11kW, bo w takim wypadku maksimum które wyciągniesz to około 3,7kW, gdybym miał 3F, to wystarczyłoby mi niecałe 4 godziny. Tak więc jeśli będziesz szukał 3F, to zwracaj uwagę na gniazdo, przy 3F górne gniazdo musi mieć wszystkie piny. [ATTACH type="full"]14582[/ATTACH] Jeśli będzie pod spodem dolne gniazdo (to dwu pinowe) to znaczy, że auto ma CCS w przypadku ZOE (wszystkie Stellantisy mają CCS) [ATTACH type="full"]14583[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Co kupić za około 80K ? ZOE 50 czy LEAF II 40 ?