Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Co o tym sądzicie ?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="zibizz1, post: 119089, member: 1241"] Słyszałem o tej historii od laweciarza. Pęknięcia nie było widać z zewnątrz, tylko jak się wsiadło i spojrzało w górę. Zostało przeoczone w trakcie inspekcji. 1. Nieodebranie auta gotowego na koniec kwartału skutkuje tym że zamówienie może zostać rozwiązane. Czyli trzeba sobie zamówić nowy egzemplarz zgodnie z nowym cennikiem (byłem tym straszony i zweryfikowałem że tak jest w rzeczywistości). Oczywiście jak klient o tym słyszy to tylko się gotuje że jak to,.ale taki zapis jest w zamówieniu. 2. Oczywiste jest że w interesie Tesli jest aby każdy klient odebrał auto. Oczywiście wszelkie wady Tesla usunie gratis( no ale to problem dla klienta). Osoby które wybrzydzają są nie na rękę, więc wszelkie odmowy odebrania auta będą zwalczane. 3. Tesla jak każda firma może nie zgodzić się aby sprzedać komuś auto i internet jest pełny historii o tym że niewygodni klienci dostają zakaz na zakup kolejnych aut. Szczególnie głośno jest o sprawach w których Tesla odkupuje auta z różnych powodów ale pod warunkiem że klient nie kupi u nich już żadnego auta przez np 10 lat Także wydaje mi się że klient miał 2 opcje. A. Naprawa auta B. Zwrot i zamawia sobie kolejne drożej Ale żadna opcja mu się nie podobała i poszedł na wojnę i żądał innego egzemplarza w tej samej cenie Nie wiem tylko czy aby na pewno zwrot "zablokuje mi możliwość zakupu takiego pojazdu z salonu Tesla Poland" to oznacza unieważnienie tylko tego zamówienia czy zakaz kupna kolejnych pojazdów. Ale jak wyżej napisałem jeśli auto zostało wydane i uszkodzenia są naprawialne to brak zgody na ich naprawdę i żądanie odkupu to dobry powód aby takiego klienta w przyszłości nie obsługiwać. Szczególnie jeśli sprawa się przeciągnęła to wtedy technicznie nie jest to odmówienie odbioru tylko zwrot/odkup. Rozumiem obie strony i myślę że to wybór klienta czy chce mieć Teslę czy nie. Jeśli nie chce to ma prawo zwrócić i kupić sobie auto innej marki. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Co o tym sądzicie ?