Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Co o tym sądzicie ?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KrzysztofFly, post: 119278, member: 1062"] A Ty dalej nie czytasz lub nie rozumiesz o czym jest dyskusja. Napiszę więc jeszcze raz, Tesla nie może bez Twojego w tym udziału i Twojej zgody anulować transakcji sprzedaży samochodu, a tym bardziej wyrejestrować zarejestrowanego uprzednio przez Ciebie pojazdu. Stronami w procesie rejestracji jest właściciel samochodu który go zakupił i ma na niego dowód zakupu (umowę/fakturę) wraz z kompletem pozostałych wymaganych dokumentów oraz Wydział Komunikacji, który jeśli mu dostarczysz wszystkie wymagane dokumenty, tenże pojazd Ci rejestruje. W przypadku gdyby doszło do konieczności anulowania transakcji, to także Ty będziesz musiał to w urzędzie załatwić, a nie Tesla czy inny sprzedający. Dodatkowo, to u nasz w kraju, po zarejestrowaniu pojazdu, to właśnie dowód rejestracyjny (w tym także pozwolenie czasowe) jest dowodem własności pojazdu (zresztą jedynym od czasu wycofania kart pojazdu) Tak samo w historii pojazdu, pojazd pojawia się na Twoim koncie w momencie rejestracji, a nie odebrania stałego dowodu. Co do dalszej części Twojego wywodu, to rozumiem, że na Twoich dokumentach widnieją pieczątki z wydziału komunikacji, z datą zarejestrowania w dniu wydania STAŁEGO DOWODU? No to chyba jesteś jakimś wyjątkiem, bo ja od zawsze na wszystkich swoich dokumentach miałem i mam pieczątkę, że pojazd zarejestrowano dnia xx.xx.xxxx i tu data z dnia w którym rejestrowałem pojazd i otrzymywałem pozwolenie czasowe, a nie stały dowód. Tak samo decyzję podpisywałem w momencie rejestracji, a przy odbiorze stałego dowodu kwitowałem jego odbiór, na tejże decyzji. Rozumiem jednak, że Ty i tak wiesz i będziesz wiedział lepiej, nie mam zamiaru o tej części Twojego wywodu dyskutować, ponieważ i tak kompletnie nie dotyczy on tematu. A tym bardziej nie będę się z Tobą licytował na ilość posiadanych lub zarejestrowanych w swoim życiu samochodów. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Co o tym sądzicie ?