Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Co zrobić żeby rodziło się więcej dzieci?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 212883, member: 89"] Moim zdaniem tak na szybko: [LIST] [*]Oczywiście do dzieci potrzebny jest związek. [*]Jak już jest związek, to kobieta ma 90% decyzyjności w kwestii posiadania dzieci. Jak ona nie chce, to dzieci nie będzie i koniec, a jak chce, to albo będą dzieci albo zmieni się jej związek, więc i tak prędzej czy później będą... [/LIST] Oznacza to według mnie, że problemem jest właśnie to, że kobiety nie chcą dzieci. No i teraz trzeba sobie zadać pytanie dlaczego kobiety nie chcą dzieci... Znowu moim zdaniem i w losowej kolejności: [LIST] [*]Niepewność ogólnie - wymieniając kilka przyczyn bardzo ogólnie: [LIST] [*]Środowisko [*]Wojny [*]Zdrowie (m.in. możliwa bezproblemowa aborcja płodu z wadami) [/LIST] [*]Wychowanie - pytanie do tych, co mają dzieci w wieku 20+: kiedy ostatnio albo w ogóle opowiadaliście swoim dzieciom jak wspaniałe było Wasze życie dzięki nim? Mi nikt tego w ten sposób nie przedstawiał, a w zasadzie może nawet bardziej odwrotnie :P [*] Warunki materialne i możliwości rozwoju zawodowego po urodzeniu dziecka: [LIST] [*]Jak firma podejdzie do pracującej matki? Moim zdaniem Powinna być możliwość przejscia na 3/4 etatu za te same pieniądze - zniżka podatkowa albo mniejszy ZUS. [*]Co zrobić jak się skończy macieżyński? Co z dzieckiem? Czy można zostać na wychowawczym? Czy będzie mnie stać? Przedszkole, opiekunka, zasiłek, 800+, ... [*]Co zrobic jeśli partner mnie zostawi / umrze? Jakie perspektywy ma samotna matka? [/LIST] [/LIST] Ogólnie moim zdaniem chodzi o zmniejszenie niepewności, a nie faktyczną gigantyczną pomoc. To niepewność i brak łatwo dostępnej informacji powoduje najwięcej obaw. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Co zrobić żeby rodziło się więcej dzieci?