Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
VOLKSWAGEN
VW ID.3 Forum • Volkswagen ID.3 (2020-2023)
Consigliero ID.3 1st
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="consigliero, post: 18445, member: 286"] Poprzedni incydent z woda był tylko ostrzeżeniem, bo teraz to już raczej nie ma żartów. W momencie gdy zbliżaliśmy się do Mazzara del Vallo, zaczęła się zabawa z wodą. Miasteczko przed totalnie zalane, w Mazzara samochody które były zaparkowane na poboczu, po drzwi w wodzie. Powywalane studzienki z których tryskają fontanny. To już było po opadzie ale na horyzoncie zbierają się następne chmury. W Marsala podpiąłem się do ładowarki aby dojechać do Erice i następnie do San Vito lo Capo. W Erice podczas spaceru zaczęło kropić i na dół zjeżdżaliśmy już w deszczu. Do San Vito wybrałem dłuższą drogę bliżej morza i to był błąd. Okazuje się że moja nawigacja nie jest biegła w nawigowaniu. Chciała abyśmy przejechali przez Monte Cofano , gdy wjechałem na zakaz to jeszcze jej wierzyłem ale jak skończył się asfalt to było Cofano, to i tak nie uchroniło nas przed szutrówką bo tak sobie wymyśliła pani z nawigacji, a po ciemku słabo widać. W San Vito burza na całego, podobno ma przestać za chwilę i będę mógł pójść po auto które się ładowało tym razem spokojnie do 90 %. Wychodzi na to że cały tydzień będzie taka pogoda jak dzisiaj i poważnie rozważam pro Palermo Livorno z odpuszczeniem Sardynii, tam też ma lać. Powyżej Neapolu pogoda jest chyba lepsza niż tutaj. Inną opcją jest droga w kierunku Neapolu lądem, pożyjemy zobaczymy. Klamka zapadła Palermo Neapol jutro. Dzisiaj w ramach ćwiczeń z matematyki policzyłem koszt przejechania 100 km elektrykiem i golfem palącym 5 litrów diesla, według tutejszych cen. Wyszło za prąd po 0,4 EUR i diesel 1,6 EUR że prąd to 6EUR a diesel 8 EUR, gdy weźmiemy szybką ładowarkę to będzie 0,5 EUR czyli za 100 km 7.5 EUR . Nie wiem jak jeździ się golfem spalającym 5 litrów na 100 km ale ID.3 spalający 15kwh/100 km jeździ bardzo sprawnie. Po dzisiejszym ładowaniu do 90% otrzymałem całkiem niezłą prognozę zasięgu. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
VOLKSWAGEN
VW ID.3 Forum • Volkswagen ID.3 (2020-2023)
Consigliero ID.3 1st