Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
VOLKSWAGEN
VW ID.3 Forum • Volkswagen ID.3 (2020-2023)
Consigliero ID.3 1st
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="consigliero, post: 19517, member: 286"] Koniec wycieczki, ostatnie kilometry totalnym deszczu a w naszym kraju problem ze znalezieniem punktu ładowania na ostatni skok do domu. Nie wiem czy to normalne ale nie jest fajnym doświadczeniem gdy jadąc w strugach wody z zapiętym tempomatem nagle przestaje działać system ACC i trzeba posiłkować się nogą. Pomstuję trochę na nasz kraj ale i w Niemczech nawigacja wybrała mi punkt w Ratyzbonie, faktem że następnie już poruszaliśmy się landówkami. Gdy następnego dnia jechaliśmy po D1, bo darmowa dla elektryków, to nie było problemu z wyliczeniem trasy do domu. Tak było do momentu ostatniego ładowania na Ionity w Iglawa, po tym ładowaniu nawigacja przestała współpracować. Pokazywała jeszcze punkt ładowania w Czechach i następnie nawet się nie starała podać informacji że nie wystarczy prądu, tylko znaczek pustej baterii. To co się działo wczoraj na drogach w Katowicach to jakiś koszmar, pierwszy Greenway zajęty, wtedy po usłyszeniu informacji w radiu o tym co się dzieje w Krakowie, zdecydowaliśmy się na jazdę do domu na wsi. Udało się załadować w Sosnowcu na Greenway, swoją drogą kto wpadł na pomysł aby ładowarki na trasie umieszczać w centum miasta. Wiem że na Orlenie tylko siku, ale to powinien być nasz wybór, na szczęście w naszym kraju nie używam praktycznie DC, tylko ładowanie w domu. Tym samym pętla została zamknięta. W skrócie autostrada płatna, ale bezpłatna tylko w Czechach i w Niemczech, w Austrii opłacona winieta, Słowenia lokalnymi, Włochy mam do zapłacenia 2,1 EUR bo pomyliłem drogę wyjeżdżając z Neapolu. Ważniejsze punkty Vrsić, Wenecja, San Marino, okazało się że po drodze do Grań Sasso jest Asyż, Amatrice , półwysep Gargano , Matera, Craco, Sapri , Capo Vaticano, Regio di Calabria, Sycylia, prom do Neapolu, Amalfi i w górę i Monte Cassino bo niedaleko było, Toskania i diagnoza wybitego prawego łącznika stabilizatora, Breścia, rejon St. Moritz i w rejonie Andermatt decyzja o powrocie, całe dwa dni w deszczu. Obiecałem żonie zrobić szczegółową mapkę, podobnie jak z wycieczki na Korsykę, jak zrobię to wstawię. Do wyniku trzeba dodać 160 km i to będzie całość [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
VOLKSWAGEN
VW ID.3 Forum • Volkswagen ID.3 (2020-2023)
Consigliero ID.3 1st