Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
VOLKSWAGEN
VW ID.3 Forum • Volkswagen ID.3 (2020-2023)
Consigliero ID.3 1st
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="consigliero, post: 91417, member: 286"] Jeszcze nie wiem bo mialem cały czas z tyłu głowy z jakiego powodu auto zaliczyło PYF. 8.04 zapisałem w kronice. Wydaje mi się ostatnio na przestrzeni ostatnich dwóch tygodni że samochód ma drenowaną baterię główną. Ponieważ dwa razy miałem w ostatnim czasie informację o niskim poziomie baterii 12 V która to została wymieniona około sierpnia na niby lepszą albo poprawioną która miała znieść upgrade do 3.0 W międzyczasie auto nam się zepsuło pod koniec lutego a naprawa polegała na wgraniu nowego oprogramowania. Teraz zastanawiam się czy być może zlikwidowano tylko skutek a nie przyczynę i być może teraz przyczyna próbuję się przebić na powierzchnię. Być może to kwestia ustawień w nowym oprogramowaniu bo obserwacja drenowania baterii wskazuje na okresy z niższą temperaturą. Być może jedno z ustawień automatyczne podgrzewanie szyb działa w tak kretyński sposób że podgrzewa jak temperatura spadnie bez oglądania się czy chcemy jechać. Drugą przyczyną może być po prostu uszkodzenie baterii 12 V co by tłumaczyło informację o niskim poziomie baterii. Ładowanie jest bo pokazuje to car scanner, ale być może bateria się rozładowuje i główna bateria próbuje uzupełniać energię co powoduje utratę procentową jej naładowania. Pierwsze symptomy zaobserwowałem po zostawieniu auta na lotnisku na 7 dni i w ostatnim dniu przed powrotem spadł śnieg. W aplikacji usunąłem zaznaczenie dotyczące battery care mode ale w samochodzie jest ona dalej zaznaczona. NIe wiem, bo nie znalazłem, gdzie się ukrywa opcja automatycznego podgrzewania szyb, cokolwiek ona oznacza i w jaki sposób działa. W akumulatorze jest też oczko i wygląda na czarne, nie wiem co to oznacza bo według instrukcji akumulator jest całkowicie bezobsługowy i przykryty takim kawałkiem plastiku s kablami który można ściągać podobno tylko w serwisie [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
VOLKSWAGEN
VW ID.3 Forum • Volkswagen ID.3 (2020-2023)
Consigliero ID.3 1st