Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Coś na długie dojazdy do pracy na rok lub dwa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KrzysztofFly, post: 108633, member: 1062"] Tego kiedy do sprzedaży i w jakiej cenie wejdzie TM3 po liftingu, nie wie nikt (nie licząc szefostwa Tesli). Moim zdaniem cena wersji FL, przynajmniej na początku pozostanie bez zmian, a może nawet trochę wzrośnie (przynajmniej ja na ich miejscu bym tak zrobił). Myślę też, że czasy (dawno temu za komuny, a także ostatnio) kiedy kupowałeś nowy lub używany samochód i za dwa/trzy lata sprzedawałeś go bez straty (nie licząc inflacji) także właśnie minęły. Ja od dwóch lat w miarę regularnie przeglądam oferty na używane samochody elektryczne i wedle moich obserwacji, po znacznych wzrostach cen samochodów używanych (tak mniej więcej od czasu wojny) wreszcie ceny zaczęły spadać. Jeszcze niecałe dwa lata temu, można było kupić nowe Zoe w okolicach 125-130 tysięcy złotych (oglądałem takie w lutym/marcu 2022), a kilka miesięcy temu za używane 2 letnie tyle ludzie chcieli. Teraz ceny spadły, podobnie to wygląda także w przypadku innych wspomnianych w tym temacie modeli. Myślę, że lekki spadek cen jeszcze będzie, po tym kiedy na rynku pojawi się więcej ofert odsprzedaży samochodów, po zakończeniu 2-letnich okresów dofinansowania. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Coś na długie dojazdy do pracy na rok lub dwa