Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Coś pozytywnego o EV...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 221579, member: 274"] Przecież ten 3 przypadek jak najbardziej stosowany w ICE: [B][I]- 1 x EV (1 kierowca i drzemki w trakcie ładowania) = 1,2 doby (trasa trochę krótsza niż pozostałe cztery bo okolic Avignon)[/I][/B] Nie mam problemu jadąc samemu 1600km spod Warszawy do Livorno zdrzemnąć się jak mnie muli: zjechać na spokojną stację, zasłonić szyby, rozłożyć fotele (wszystkie się kładą) i przespać się 2-3h bo mi tyle wystarczy żeby jechać spokojnie dalej. Wychodzi 14-15h jazdy i 3h snu, dalej dużo mniej niż 1 doba. Nie ma dochodzenia do siebie - śpię normalnie w nocy na promie na Sardynię. Drzemki podczas ładowania są dużo gorsze niż pełne 3h snu, coś tam kiedyś czytałem o wielokrotności 1.5h cyklu snu i mi się to sprawdza. Jak jadę we 2 kierowców to śpimy na zmianę po około 6h (tankowanie) i nie ma żadnego dochodzenia do siebie następnego dnia, wtedy 1600km to ok 15h włącznie z postojami na tankowanie, posiłek i 5 minutowe postoje gdy trzeba. Ważna uwaga - startujemy wieczorem i jak najwięcej jedziemy w nocy. Jak najbardziej zgodnie z przepisami (+5/+10km/h) a w Polsce po A1 wręcz wzorowo :) Trasa męcząca jak cholera w BEV. Ale kto cierpliwemu zabroni :) Można nawet na 2 noclegi, ale po co? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Coś pozytywnego o EV...