Cupra Born oficjalnie. Plany na małego elektryka [linki ENG]

BigB00

Posiadacz elektryka
Dziś odbyła się wirtualna prezentacja z okazji 3 lecia istnienia marki Cupra.
Podczas prezentacji o dotychczasowych sukcesach jak i planach na najbliższe lata wypowiadał się m.in. CEO Wayne Griffiths.
Link do prezentacji zamieszczam poniżej. Moim zdaniem prezentacja nie porywała. Jak ktoś chce to zamieszczam czasy najciekawszych fragmentów.
3:50 sprzedaż
7:08 Formentor - krótkie omówienie
20:20 Formentor - prezentacja auta edycji VZ5
29:40 Cupra Born

Jak można zauważyć, od teraz "el-Born" będzie oficjalnie sprzedawany jako "Born". Sprzedaż ma rozpocząć się pod koniec tego roku (a przynajmniej produkcja w Zwickau).
Będzie oferowany (tylko/również?) w formie abonamentu. Cupra bardzo liczy na ten model oraz przyszły elektryczny SUV - Tavascan.

Poza tym jako ciekawostka. W samej prezentacji tego nie usłyszałem, natomiast magazyn Autocar twierdzi, że Cupra stworzy mniejszego elektryka wspólnie z VW. Możliwy segment A lub B.

Konrad

Fachowiec
Matko, niedobrze mi się już robi od tych konferencji i typów, którzy gadają frazesami marketingowymi. To jest takie masło maślane. Generalnie nie dowiedziałem się niczego nowego o Bornie przez prawie 14 minut paplania. Zobaczyłem za to dwa spoty reklamowe i zajawkę jakiegoś serialu? Co do diabła? Najciekawsza w całej prezentacji była marynarka prezentera, którą zszyli chyba z czterech innych marynarek. Co za strata czasu.

BigB00

Posiadacz elektryka
Dlatego sumiennie ostrzegałem przed oglądaniem :)
Co do marynarki to na początku myślałem że coś z ekranem mam nie tak. Potem załapałem, że to taki "design".
W prezentacji Audi miałeś koncert, tu masz serial świat idzie w dziwnym kierunku.