Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Cybertruck Forum • Cybertruck – elektryczny pickup
Cybertruck - wątek ogólny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="daniel, post: 133511, member: 885"] Nikt też nie chciał CCS1 poza Ameryką Północną. Obsługuje tylko jedną fazę. Może UK by tego używało, ale pewnie blisko do Europy i trzeba by było używać adapterów, jeśli by się dało. To była obiektywnie gorsza wtyczka i gorszy standard niż NACS i to kwestia czasu aż NACS go całkowicie zastąpi. To chyba żyjemy w innych bańkach, bo ja słyszałem wiele negatywnych rzeczy o Tesli z USA. Głównie media, ale YT też. To jeszcze dwa lata do wprowadzenia. Myślę, że możemy spać spokojnie i zdążą to zaimplementować. Pisałeś to jakby Tesla dostała za karę nakaz implementacji. "Rząd ich zmusił". Teraz to sprawa nabiera bardziej technicznego wydźwięku, a na początku brzmiało to jakby Tesla łamała jakieś przepisy o P&C. Nie widzę logicznego związku P&C z przejściem na NACS. Prawdziwy powód jest taki, że Volkswagen aka Electrify America dał dupy z budowaniem sieci ładowania w USA. Jest tak okropna, że nikt nie chce jej używać. Skopali tę sprawę tak dokumentnie, że ktoś tam powinien mieć odebrany majątek za działanie na szkodę firmy. Za pieniądze z kary mogli mieć największą sieć ładowania w USA. Praktycznie za darmo, jako zadośćuczynienie za dieselgate. Tak to spieprzyć... W końcu Ford ogłosił przejście, żeby klienci mogli korzystać z Superchargerów - jedynej sieci, która działa i można na niej polegać. W ten sposób pociągnął za sobą resztę branży. Teraz nawet Volkswagen przechodzi na ten standard. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Cybertruck Forum • Cybertruck – elektryczny pickup
Cybertruck - wątek ogólny