Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Czas przejazdu w Totalu na trasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="to_masz, post: 232560, member: 2343"] Tutaj ten spreadsheet: [URL]https://docs.google.com/spreadsheets/d/1skFDah_ZEljUFM8yHijRzYdGQuQwc7YKo52w0nJarqU/edit?gid=0#gid=0[/URL] [USER=4289]@Przemeq[/USER] możesz dorzucić jeszcze do Twojej tabelki jakieś przejazdy, np. samochodów, które mają forumowicze... Q6, A6, TMX, TM3, Taycan Ale co mi się nie podoba w teście porównawczym, to oczywiście porównywanie sytuacji, które są bardzo odmienne. Jak dodałem kolorki, to od razu rzuca się w oczy, że TMX, TMY jakoś za szybko przejechały ten dystans - musiały zjechać 4-5x na ładowanie, a mimo to szybciej przejechały dystans niż referencyjny Mercedes 🤔 z drugiej strony elektryczne Mercedesy (2-3 przystanki) czas samej jazdy mają jakiś kosmiczny i nawet z Q6, A6 czas samej jazdy wydaje się trochę wysoki. [I]Disclaimer: nie oglądałem wszystkich testów, porównuję tylko dane, być może dojazd do ładowarek 800V Ionity zajął tyle dodatkowego czasu, być może autor testów jechał licznikową prędkością, być może źle oszacował ile odjąć czasu na korki, być może gdzieś od czasu przejazdu zapomniał odjąć tego co ma wpisane w uwagach... a być może nie odejmuje tego czasu, bo celem nie jest ranking "kto szybszy", a po prostu zebranie danych, jak my tutaj próbujemy to zrobić (chociaż to akurat naciągane, bo wyniki ma posortowane po czasie przejazdu 😅) [/I] [ATTACH type="full"]26888[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Czas przejazdu w Totalu na trasie