Cav

Pionier e-mobilności
Jak wygląda info o zwolnieniu?
To będzie to?
V návaznosti na zaslané Oznámení osvobození, které splňuje všechny Zákonem
požadované náležitosti, sdělujeme, že byl proveden dne 15.1.2022 v souladu s § 21b
odst. 1 v evidenci vozidel v systému časového zpoplatnění záznam o osvobození
vozidla od zpoplatnění podle §20a odst. 1 o) 1. Zákona. Osvobození vozidla
od časového zpoplatnění bylo zaznamenáno pro vozidlo:

Nawet google tego nie umie przetłumaczyć.

Ale jakby to oznaczało, że się udało, to decyzja w 2 h od wysłania wniosku, w SOBOTĘ - byłby wielki szacun.....

tuwxyz

Fachowiec
Jak wygląda info o zwolnieniu?
Na maila przyjdzie PDF z tytułem:
Potvrzení o provedení záznamu o osvobození
vozidla od zpoplatnění

Ja zawsze zanim wjadę sprawdzam dla pewności tutaj:

Wpisz PL i numer rejestracyjny w formularz validation.
Powinieneś dostać komunikat na zielono 'Exempt' i dalej 'You can set off on a journey'

Cav

Pionier e-mobilności
Optymista.
Jak na razie wydaje mi się, że zmierzamy w dokładnie odwrotnym kierunku, tj. żeby maksymalnie wszystko utrudnić, a nie ułatwić.
Sposób aplikowania do Mój Elektryk jest tego najlepszym przykładem.

ciastek

Pionier e-mobilności
Mam pytanie podstawowe do posiadaczy tesli, gdzie znajdę dokument homologacji, bo jakoś sobie nie przypominam, abym taki otrzymał.
Powinieneś był otrzymać. Jeśli nie masz, to gadaj z Teslą, gdyż to oni wystawiają ten dokument. Nazywa się „EC Certificate of Conformity”.

TomekW

Zadomawiam się
Czy ktoś ostatnio wysyłał prośbę o zwolnienie dla auta w leasingu?
Wypełniam ten formularz https://edalnice.cz/pl/zawiadomienie-o-zwolnieniu/index.html#/exemption/exemption_notice
Jak rozumiem w polach Powiadamiający wpisuję swoje dane (swojej JDG na którą jest leasing), a w polach Użytkownik zaznaczam że reprezentuję posiadacza na podstawie pełnomocnictwa i wpisuję tam dane firmy leasingowej z dowodu rejestracyjnego tak?
I jakie załączniki powinienem dołączyć - z tego co piszecie to dla niektórych wystarczył skan dowodu rejestracyjnego.