Czy działa Wam pomiar średniej prędkości na odcinkowych pomiarach prędkości?

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Mi przestało to działać. Widzę korelację z łącznością premium, wygasła mi i jeżdżę na routerze z telefonu. Niby wszystko działa, ale to nie.

Dotąd myślałem, że ma to związek z jazdą na nawigacji tesli, bądź nie. Ale dziś jechałem na niej od domu do celu i obie strefy pomiaru zignorował.

Kolejna zaleta tesli uciekła. Nigdy mi mandat w nich nie grozi (przekraczam prędkość o max kilka kmh, łapią od 11 kmh i to średnio), ale lubiłem ten bajer.

daniel

Señor Meme Officer
Mi przestało to działać. Widzę korelację z łącznością premium, wygasła mi i jeżdżę na routerze z telefonu. Niby wszystko działa, ale to nie.

Dotąd myślałem, że ma to związek z jazdą na nawigacji tesli, bądź nie. Ale dziś jechałem na niej od domu do celu i obie strefy pomiaru zignorował.

Kolejna zaleta tesli uciekła. Nigdy mi mandat w nich nie grozi (przekraczam prędkość o max kilka kmh, łapią od 11 kmh i to średnio), ale lubiłem ten bajer.
Ta funkcja jest tylko w premium.

cooler

Pionier e-mobilności

Zawsze zostaje Yanosik gdzieś na telefonie.
Ja płacę za premium tylko że względu na podgląd z kamer (często zostaje gdzieś na lotniskach oraz parkingach podziemnych), w innych autach jeżdżę na Android Auto i sobie chwalę, można mieć Yanosika w tle.
Na Twoim miejscu kupił bym te Premium Connectivity, jesteś świeży user, jeszcze Cię Tesla cieszy, ja ostatnio nawet po mieście wolę jeździć Sienną, wygoda i mnóstwo miejsca oraz super pozycja za kierownicą robią obotę, jak jeżdżę z rodziną to dynamika Tesli wręcz jest wadą, ale sam to lubię skorzystać. Myślę o boost-cie :)

EVJerry

Fachowiec
Za wspomaganiem się dodatkową aplikacją przemawia powolne tempo wprowadzania nowych informacji o radarach i pomiarach odcinkowych do systemu nawigacji Tesli. Dodatkowo system ten potrafi rozpoznać lokalizację podczas jazdy w jednym kierunku, lecz nie rozpoznaje jej przy jeździe w przeciwnym.
No i, jak to Tesla, mają w nosie informacje od klientów, zatem nie ma funkcji skutecznego raportowania błędów i braków.

cooler

Pionier e-mobilności
No i, jak to Tesla, mają w nosie informacje od klientów, zatem nie ma funkcji skutecznego raportowania błędów i braków.
Jak przycisniesz i przytrzymasz w czasie jazdy ikonkę auta (menu) to idzie zgłoszenie do Tesli o błędzie.

Najlepsze jest to że nikt nie wie co tam idzie i co z tym robią ¯\_(ツ)_/¯

EVJerry

Fachowiec
Wie, wie, Elon to kiedyś przyznał - kompletnie nic z tym nie robią, bo to nie przesyła informacji do Tesli, lecz odkłada jedynie w logach pojazdu. Zatem funkcja bezużyteczna.
Tak samo nie działa raportowanie za pomocą polecenia głosowego.

cooler

Pionier e-mobilności
Wie, wie, Elon to kiedyś przyznał - kompletnie nic z tym nie robią, bo to nie przesyła informacji do Tesli, lecz odkłada jedynie w logach pojazdu. Zatem funkcja bezużyteczna.
Tak samo nie działa raportowanie za pomocą polecenia głosowego.
Znajdziesz tę info gdzieś? Warto by to rozpowszechnić bo wielu klika do dziś w ten przycisk :p

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Czyż nie łatwiej sprawdzić w źródle?

Last edited:

nabrU

Moderator
Czyż nie łatwiej sprawdzić w źródle?

Lepiej napisać o następnej 'wadzie' Tesli ;). Bo to musi być 'wada' nawet dla osoby, która przed zakupem napisała tutaj kilkaset postów na Forum czekając na upragniony samochód :p