Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Czy elektryk jest dla mnie? Rozkminy laika - szukać używki?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="zlp, post: 208169, member: 4183"] Masz 10 razy więcej postów i nie zdajesz sobie sprawy z możliwości nie tylko produkcji, ale i przesyłu energii w naszym kraju. Jako przedsiębiorca już któryś raz z kolei otrzymuję pismo z PGNiG o tym, że w razie ogłoszenia któregoś tam stopnia zasilania mam ograniczyć zużycie gazu do zera(!) pod groźbą ogromnych kar. A prąd mamy nie tylko z węgla, ale w czasie dużego zapotrzebowania musimy produkować duże ilości energii elektrycznej korzystając z gazu.. Parę lat temu w gorące lato wprowadzono jakiś stopień zasilania energii elektrycznej, pamiętam, że supermarkety nie mogły włączać klimatyzacji. W gorące lato kiedy prądu z fotowoltaiki było w bród! Stan naszych sieci. Jest na mapie dużo miejsc, gdzie wyłączają się falowniki fotowoltaiczne. Sieć nie jest w stanie przyjąć generowanego prądu. Działa to identycznie w drugą stronę. Nie jest również w stanie przesłać energii do ładujących się samochodów. U siebie na zwiększenie mocy czekałem 4 lata!!! Dopiero jak postraszyłem PGE, że ich pozwę i zażądam jakiegoś zadośćuczynienia, to ruszyło i dzisiaj mam postawiony nowy transformator, który zasila mnie i 2 sąsiadów. Pozostali sąsiedzi dalej bujają się z za wysokimi i za niskimi napięciami. Wioska dalej identycznie. Kilka elektryków ładujących się wieczorem rozwaliłoby całkiem tą sieć. Centrum Oleszyc, kilkutysięczne miasteczko: Rynek, kolega ma serwerownię która zżera trochę prądu, ale nie jakiś kosmos. Zainstalował fotowoltaikę i magazyny energii, aby móc normalnie działać. On, Urząd Gminy i okolice na razie muszą czekać na poprawę, bo trzeba wymienić całą infrastrukturę, aby cokolwiek zaradzić. Takich miejsc jest wiele w naszym kraju, na razie jeszcze bez całej masy elektryków, których sobie tak życzycie, a które te problemy jedynie nasilą. Są jeszcze pompy ciepła. Poczekam do większych mrozów i będę obserwował, co się dzieje. Może. A może lepiej przeczytaj ten post, przemyśl co napisałem i spójrz w lusterko. (to odpowiedź na usunięty post) [URL unfurl="true"]https://rallyandrace.pl/zakaz-ladowania-samochodow-elektrycznych-w-stanie-kalifornia/[/URL] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Czy elektryk jest dla mnie? Rozkminy laika - szukać używki?