Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Czy elektryk jest dla mnie? Rozkminy laika - szukać używki?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="vwir, post: 208185, member: 127"] Z wielu powodów. Ale to są moje powody, a nie szukamy auta dla mnie, tylko dla Ciebie ;) No ale skoro zapytałeś: - FWD. W elektryku to naprawdę irytuje, bo niby masz duży moment obrotowy dostępny od zera, ale nie ma go jak wykorzystać, bo koła zaraz zaczynają buksować w miejscu zamiast jechać. Szczególnie widoczne przy wyjściu z zakrętu, albo zjeździe z ronda. Elektryki mają inny rozkład mas niż spaliniaki (brak ciężkiego silnika z przodu, z kolei pomiędzy osiami masz ciężką baterię przesuwającą środek ciężkości do tyłu) więc RWD dla mnie sprawdza się lepiej niż FWD. - lubię kiedy samochód dostarcza emocji, jest jakiś. A to jest zdecydowanie ostatnia rzecz jaką można powiedzieć o Niro. Jeśli chodzi o wygląd to już bym chyba wolał Soula na tej samej platformie, ale tego by na pewno żona nie przełknęła (a to ona głównie jeździ małym autem). - praktycznie brak one-pedal driving. Trzeba jakieś łopatki trzymać żeby auto się zatrzymało, zamiast zwykłego one-pedal driving. A dla mnie to jest istotny element wyposażenia. - brak kamer 360. Przyzwyczaiłem się z Leafa i wolałbym nie rezygnować z tego elementu wyposażenia. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Czy elektryk jest dla mnie? Rozkminy laika - szukać używki?