Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Czy elektryk jest dla mnie? Rozkminy laika - szukać używki?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="pbr, post: 209838, member: 1098"] Z używek to rzeczywiscie kona lub niro chociaż i starszą teslę 3 z Holandii pewnie byś znalazł. W tym budżecie też masz kilka nowych opcji jak dorzucisz 30k dopłaty to się robi 120tyś a tu już jest MG4 czy eC3 czy nawet Leaf II który teraz w wyprzedaży o ile pamiętam jest po 110k (jak do miasta to auto idealne). Zoe jest bardzo małe (nie wiem do ilu osób rodzina się powiększa). Wszystkie samochody w praktyce się ładują na 230 o ile możesz puścić więcej niż 6A natomiast przy takim prądzie są największe straty na pracę ładowarki pokładowej więc jak masz możliwość to bym tą siłę wyprowadził i wtedy szukał aut co mają ładowarkę 3f 11kW+ czyli na przykład stare Niro. PS powoli zaczynają się wyprzedaże by spełnić normy emisji więc naprawdę warto się zastanowić nad okazjami np. nad Niro EV (kończą produkcję więc będą wyprzedawać co zostało). Pooglądaj testy Bjorna Nylanda i Michała z Na prąd po polsce to się sporo nauczysz. Z Michałem też można się było umówić kiedyś na rozmowę za jakąś tam opłatą - mi to bardzo pomogło jak 3 lata temu jako laik zastanawiałem się co kupić :) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Czy elektryk jest dla mnie? Rozkminy laika - szukać używki?