Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Czy elektryk jest dla mnie? Rozkminy laika - szukać używki?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Wojtek Wawa, post: 225770, member: 466"] Zobacz na mój wątek, byłem w Twojej sytuacji. Zacząłem nawet kombinować gniazdko na osiedlu, ale okazało się to na tyle trudne, jak generalny remont mieszkania (z 5 osób trzeba by angażować, albo i więcej + głosowanie uchwały na zebraniu spółdzielni). [URL unfurl="true"]https://forum.elektrowoz.pl/threads/tesla-model-3-highland-lr-rwd-pod-chmurka-bez-ladowania-w-domu.8552/[/URL] U mnie jednak prąd zapewnia pracodawca, ale tu hit - zdecydowałem się na teslę ZANIM się o tym dowiedziałem. Po jeździe testowej. Tu moja rada, zupełnie bezinteresowana, bo nie mam tesli do sprzedania, a za kupienie używanej, nie dostanę referrala (kasy za kupienie nowej z mojego linka): kup teslę, podobno teraz chodzą tanio z Holandii i nie tylko (złotóka silna, tam skończyły się leasingi), bo 1. używana tesla i tak będzie bardziej dopracowana, niż nowe elektryki u jej konkurencji 2. podczas awarii są już całe sieci warsztatów, które doskonale znają tesle 3. dostępność części jest ogromna 4. kupując używaną dostaniesz 90% frajdy, jak ja za prawie 2.5 razy większą kwotę za nową. A nie wsadzisz tej kasy do kieszeni kogoś, kogo nie da się lubić. A co do kupowania BEV bez własnego gniazda - żaden problem, jeśli masz szybkie ładowarki w pobliżu. Bo baterii to nie szkodzi, na badaniach wyszło, że nie da się określić wpływu ładowania DC na żywotność baterii (przynajmniej w teslach), jedynie długotrwałe (tygodniami/miesiącami) trzymanie baterii na 100% jej szkodzi. Zakładam, że celujesz w coś za 80 k zł, bo powyżej to masz mnóstwo opcji na nowe elektryki z dotacją. Powodzenia! Uważaj, to forum zdominowane przez mieszkańców pozamiejskich domów, bo taka siłą rzeczy była główna grupa docelowa BEV. Ale na moim otwartym warszawskim osiedlu stoją obok siebie 3-4 tesle, nikt z nas nie ładuje się tutaj. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Czy elektryk jest dla mnie? Rozkminy laika - szukać używki?