laduj jak chcesz ale unikaj pozostawiania baterii w stanach granicznych (0 albo 100% naladowania)Użytkuję Teslę model 3 od dwóch miesiecy ale wciąż nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi czy ładować akumulator zawsze do 100% czy jak niektórzy zalecają tylko do 80%.
tomA robię dokładnie tak samo, bo dla aku lepiej się nie da. Właśnie wróciłem z Węgier. 570 km. Wyjazd zaraz po naładowaniu do 100%. Po drodze 8min SUC Bratysława i 12min Brno. Rozładowanie do max 25%. Średnio 14,4 KWh!!! Prędkość przepisowa. W tej chwili nie ma bardziej rozsądnego samochodu EV niż TM3 60KWNo to taki jak moj. Ja ładuje na codzień pomiędzy 30-70 % a raz na tydzień lub półtora (zazwyczaj przed dłuższa trasa) do 100% żeby zbalansować baterie i miec więcej drogi z prądu z domu. I tak ładuje ze jak mi się pokazuje ze naładowane ingotowe 100% to odpalam maszynę w ciągu pol godziny i jadę. Ale każdy ma inne potrzeby na codzień i może nie ma takiej opcji żeby sb doładowywać baterie….
@TOK, w unikaniu pozostawiania na 100% pomoże Ci opcja „zaplanowany wyjazd - lądowanie poza szczytem”. https://forum.elektrowoz.pl/threads/2023-12-x.3584/post-90684laduj jak chcesz ale unikaj pozostawiania baterii w stanach granicznych (0 albo 100% naladowania)
Ja obskoczyłem Włochy i Chorwację. W sumie 2850 km w tydzień. 😎 jakoś nie odczuwałem ze aku za małe. Musiałem co ladowanie towarzystwo zwoływać bo się rozchodziło i nie wracało w zaplanowanym czasie ladowalowania 😄 tak sie spodobała jazda elektrykiem ze za miesiąc znowu planujemy Włochy. Średnia z wyjazdu 13,5 kWh ale jazda autostrada do 125 km/h. Zreszta spaliniakiem tez tak jeździłem wiec moje tempo. Lubię eko driving😌tomA robię dokładnie tak samo, bo dla aku lepiej się nie da. Właśnie wróciłem z Węgier. 570 km. Wyjazd zaraz po naładowaniu do 100%. Po drodze 8min SUC Bratysława i 12min Brno. Rozładowanie do max 25%. Średnio 14,4 KWh!!! Prędkość przepisowa. W tej chwili nie ma bardziej rozsądnego samochodu EV niż TM3 60KW
Miałem pytać o to samo u mnie również jest 430 kilka km przy 100% myślałem że ktoś może zapomniał kilku baterii wrzucić do auta ,ale widzę że to normalne ,w sensie nie tylko u mnie .dzięki, a wiesz dlaczego mimo że naładuje do 100% pokazuje mi przewidywany zasięg 439 km a nie 498km jak w instrukcji?
Możesz kupić oryginalny zestaw naprawczy do koła w serwisie Tesli lub na Amazonie.może ale udało mi sie przejechać 420 km na jednym ładowaniu i zostało mi 28 km zasięgu więc jest chyba OK, i jeszcze jedno pytanie jeśli mogę?
Nie znalazłem koła zapasowego ani zestawu naprawczego czy coś z tyych rzeczy jest na wyposażeniu a jesli tak to gdzie?
Zasięg na stronie internetowej lub w homologacji podawany jest wg. normy WLTP - nigdy nie udało mi się naładować aut do wartości tam podawanych. Aczkolwiek wiele razy przejeżdżałem więcej o 20-30 km niż zasięg podawany po naładowaniu (czy to w modelu 3 lub Y).Miałem pytać o to samo u mnie również jest 430 kilka km przy 100% myślałem że ktoś może zapomniał kilku baterii wrzucić do auta ,ale widzę że to normalne ,w sensie nie tylko u mnie .
Oj tam da się. Jak jedziemy na przejażdżkę weekendową i jak moja żona jedzie ‚prowadzi’ i mam 100% naładowania (pokazuje 439 km) na starcie a przejeżdżamy około 500 km i jeszcze zostaje około 5 - 10 %. Można ? Można 🙃 styl jazdy i warunki drogowe robią swoje i WLTP się zgadza.Zasięg na stronie internetowej lub w homologacji podawany jest wg. normy WLTP - nigdy nie udało mi się naładować aut do wartości tam podawanych. Aczkolwiek wiele razy przejeżdżałem więcej o 20-30 km niż zasięg podawany po naładowaniu (czy to w modelu 3 lub Y).
Jak się człowiek postara to można i więcej przejechać tylko po co![]()