Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
Czy obecnie FSD jest wogóle możliwe...?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="zibizz1, post: 244728, member: 1241"] Jeśli nie wyrazisz zgody na nagrywanie wnętrza to nie powinno być dostępne (ja nie wyraziłem) Lane assist działa bez AP przy niezamierzonym zjeździe z pasa, czyli pewnie gdy przez jakiś czas nie wywierało się siły na kierownicy i zjeżdzasz z pasa, natomiast jeśli chcesz intencjonalnie zjechać do rowu to nie powinno Ci zabronić. Mi się zdarzało przy mijaniu na wąskiej drodze z innym samochodem że miałem ładnie ustawiony tor jazdy, który delikatnie zjeżdzął z pasa i w pewnym momencie Tesla mi odbiajała w stronę samochodu jadącego z przeciwka. Wielu ludzi narzeka na takie zachowanie:) Początkowo myślałem że kierowca zasnął i wybudzony przez przejeżdzający samochód szarpnął kierownicą, a zanim dotarło do niego co się dzieje to był w rowie. Jednak potem uświadomiłem sobie że AP nie wyłącza się od nawet mocnego szarpniecia, jeśli jest bardzo krótkie. Teraz bardziej wydaje mi się że to niesymetryczne ułożenie rąk na kierownicy i zaśnięcie. Prawa odpuściła a np lewa np włożona do środka dociążyła kierownice z lewej, wyłączyła AP i wykonała skręt do rowu, a kiedy kierownica obróciła się o 90 stopni to przestała skręcać. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
Czy obecnie FSD jest wogóle możliwe...?