kborzy

Zadomawiam się
Dzień dobry,

Pierwszy raz będę brał taki leasing i ciężko mi określić czy oferta jest opłacalna.
Mam propozycję wynajmu nowego pojazdu w w wysokości 1300 brutto z assistance (i samochodem zastępczym) i serwisem , bez wkładu własnego na okres 2 lat. Do tych opłat dojdzie jeszcze ubezpieczenie.
Warunek taki, że na pojazd będzie brana dotacja ale to firma leasingowa bierze te dotację. Wartość ofertowa auta 130 tys. zł brutto. Auto chcę oddać na koniec umowy.

Specjalnie nie podaje marki auta czy firmy leasingowej , bo nie jest to aż takie konieczne.
Patrząc na parametry takie jak cena auta a cena czynszu miesięcznego jak ocenianie czy to dobry stosunek ?

Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami, jaki poziom raty bruttop przy danej cenie auta udało się wam osiągnąć w wynajmie długoterminowym?

marcinslk

Zadomawiam się
moglbys dac znac skad i jaka to oferta? moze byc na pw :) bede wdzieczny
Ford Ambasador, przwinęła sie w tym wątku, była nawet tabela. wychodzilo 860 brutto z samym oc/ac za wersję RWD, wyposażenie dobre. Ty masz netto taką ratę, + wyższą wpłatę, w fordzie 30k netto był wkład.

Daj przy okazji znać z jakiej strony masz te symulacje.

vwir

Pionier e-mobilności
Znajomy mi właśnie podrzucił - Corsa za 134pln netto miesięcznie (na dwa lata), przy dotacji 35 tys netto. Ja nie jestem zainteresowany, ale jeśli komuś to pasuje to dajcie znać. Nie mam bladego pojęcia na ile to jest dobra oferta (nie mam rozeznania w wynajmach).

Esiak

Posiadacz elektryka
Citroen e-C3 w wersji MAX (+pakiet zimowy + ładowarka 11kW, dodatkowo w promocji ubezpiecznie na rok za 1 zł i wallbox za 1 zł), dla mojej Żonki wyszedł: rata 98,62 zł + gap 51,34 zł razem: 149,96 zł brutto na dwa lata przy wpłacie 43050 zł brutto

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Znajomy mi właśnie podrzucił - Corsa za 134pln netto miesięcznie (na dwa lata), przy dotacji 35 tys netto. Ja nie jestem zainteresowany, ale jeśli komuś to pasuje to dajcie znać. Nie mam bladego pojęcia na ile to jest dobra oferta (nie mam rozeznania w wynajmach).
trudno wywnioskować czy to dobra oferta bo nie wiadomo ile trzeba płacić, sama rata to pikuś, liczą się dodatkowe koszty, wiec pytanie:
- czy GAP trzeba płacić i ile?
- jaki koszt ubezpieczenia
- co z serwisami

Widziałem ofertę jednego najmu gdzie rata była 150zł a 200zł miesięcznie wszystkie opłaty dodatkowe, do tego całej dotacji nie odzyskasz więc ... za free auta nie można mieć..

micmisio

Zadomawiam się
trudno wywnioskować czy to dobra oferta bo nie wiadomo ile trzeba płacić, sama rata to pikuś, liczą się dodatkowe koszty, wiec pytanie:
- czy GAP trzeba płacić i ile?
- jaki koszt ubezpieczenia
- co z serwisami

Widziałem ofertę jednego najmu gdzie rata była 150zł a 200zł miesięcznie wszystkie opłaty dodatkowe, do tego całej dotacji nie odzyskasz więc ... za free auta nie można mieć..
Gap w większości przypadków co widziałem to ok 100 zł. miesięcznie, serwis co dwa lata, ubezpieczenie ac oc nowego auta to 2-3 procent.

Cheeky_Draven

Nowy na Forum
Citroen e-C3 w wersji MAX (+pakiet zimowy + ładowarka 11kW, dodatkowo w promocji ubezpiecznie na rok za 1 zł i wallbox za 1 zł), dla mojej Żonki wyszedł: rata 98,62 zł + gap 51,34 zł razem: 149,96 zł brutto na dwa lata przy wpłacie 43050 zł brutto
Czy mógłbyś dać jakiś namiar na dealera? Ja byłem wczoraj i środkową wersję wyposażenia mi policzyli sama rata 200 brutto przy takiej samej wpłacie :/