Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Czy to dobra oferta ? Najem długoterminowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="kborzy, post: 193545, member: 4429"] Czytałem Twoje posty, fajny ogólnie zakup, gratuluję. Też bym tak chciał zrobić. Póki co, jestem po rozmowach o 7(!!) samochodów, w tym 5 corsa, 2 astry (hatchbacków bardzo mało...) Problem jest taki, że każdy w salonach reaguje na 'mój elektryk 2.0' ze zdziwieniem że czegośtakiego nie ma, i nie wiadomo czy będzie. - przez co każdy odpwoiada tak - "mamy ofertę że panu dopłacamy do wkładu, i bierzemy sobie dotację" ale nie wiadomo nawet jaką dotację biorą - ale ze starego programu na pewno. Mają jeszcze jakieś wnioski stare...i mówię tu o stellantis oraz leasys. Najlepsza oferta póki co jaką dostałem to właśnie ta z tematu tj. niecałe 1300 zł za czynsz z pełnym assistance. (1150 zł jakoś za sam pojazd). Warunek mam tylko że mam przejechać 30 tys. km w dwa lata. Reszta ofert to okolice 1700-2200 zł brutto za samo auto. Masakra. O takich warunkach jak w konfiguratorze na stronie opla tak jak tutaj już jeden kolega pokazał tj. wkład 30 tys. zl i rata 300 zł brutto za astre - jest NIEOSIĄGALNA i nie realna. - Próbowałem w kilku salonach. Jestem bardzo słaby w negocjacjach i za chwilę zrezygnuję całkowicie z zakupu, ponieważ oferta która jest najatrakcyjniejsza pochodzi z firmy leassys, której po przeczytaniu opinii nie mam zamiaru brać pod uwagę. I raczej poczekam do nowego roku, aż oficjalnie będzie ogłoszony program i stanowisko banków będzie jasne. Po rozmowach też z handlarzami wyczuwam nadchodzącą powtórkę w Stellantis jaka była z EFL z początku programu mój elektryk, gdzie nie można było wnioskować o zwrot z dotacji 'wstecz' . Nie jest to pewne, że jeśli teraz wpłacę wkład to potem to odzyskam. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Czy to dobra oferta ? Najem długoterminowy