Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Czy warto dopłacić do SR i kupić LR?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 73184, member: 274"] Dobrze kombinujesz, ani jeden Y ani drugi nie daje takiego komfortu w trasie jak praktycznie każde ICE. I tak co mniej niż 2h na S-ce lub Autostradzie trzeba się ładować. Oba auta są bardziej na trasy podmiejskie i miejskie. Dlatego bierz ten który cię finansowo lepiej zadowala, na LR nie zaoszczędzisz czasu znacząco. Te auta przy tej wydajności już dawno powinny mieć 100-120kWh baterii, może w USA przy 55mph na zadupiu ma to sens ale nie w Europie, gdzie 140km/h to standard w dalekiej trasie. Ja użytkuje Tesle model 3 LR głównie na trasie, ale po półtorej roku muszę jednak przyznać że ograniczony zasięg autostradowy jest męczący, nawet latem trasa 1200km do Wenecji to, jak sprawdziłem z logów TeslaMate, postoje wychodziły co ok 1h:40m- 1h:50m, z czego jeszcze 10-15 minut to dodatkowy czas na zjazd z autostrady i dojazd do SC. Wiec jak mówię: zanim się dobrze rozpędzisz to już jest zjazd na następne ładowanie. Mało tego, przy dzisiejszych cenach na SC taniej mi wychodzi trasa wielkim, paliwożernym minivanem 3.5l V6 niż Teslą. A postoje co ok 4h i 600km już mają dla mnie większy sens. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Czy warto dopłacić do SR i kupić LR?