Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Czy warto dopłacić do SR i kupić LR?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 73762, member: 274"] A ja byłem zaskoczony dość negatywnie, to moje pierwsze auto które przyspieszało po lodzie lepiej niż potem hamowało. ABS nie ma tak dobrej kontroli jak silniki elektryczne i te złudne poczucie "jak po szynach" może i pewnie dla niejednego się zemści. Jak w normalnym samochodzie daję w palnik, auto nie jedzie tylko mruga lampką kontroli trakcji to znaczy że jest cholernie ślisko i nie kozakujemy. W Tesli dajemy w palnik a auto przyspiesza jakby nic specjalnego się nie działo, a po naciśnięciu hamulca jeeeedzieeemy bez szans na zatrzymanie. Miałem kolegę z Subaru, który bardzo wychwalał 4x4, dopóki nie pojechał na Słowację (w ichnim Tatrzańskim parku nie solą dróg tylko sypią piach na lód) i była górka pod którą nikt nie dał rady podjechać. Ale on miał Subaru i podjechał. Tyle że z drugiej strony górka była jeszcze bardziej stroma i przy zjeździe stracił panowanie, postawiło go bokiem w koleinach i cudem z tego wyszedł, choć swoje wyczekał na pomoc. Podsumował to tak: nie pod każdą górkę warto wjechać. Ja bym brał teraz RWD, LR naprawdę niewiele zmienia w zasięgu. A z dopłatami starczy na naprawdę dobre opony zimowe. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Czy warto dopłacić do SR i kupić LR?