Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Czy warto dopłacić do SR i kupić LR?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="nnnnn, post: 74902, member: 494"] Hamowaniem to niewiele odstaje bo hamowanie generalnie będzie zależało od jakości opon. Żonę długo ostrzegałem że AWD fajnie przyspiesza ale na lodzie hamuje jak każde auto, czyli kiepsko:D Skończyło się niestety crashtestem z Hondą HRV, zabrakło 5 cm żeby wyhamować, pewnie wina opon. NIkomu nic się nie stało, zniżki na szczęście nie poszły w las bo miałem przezornie ochronę. Na pewno FWD z dobrym ESP najszybciej pozwala się zorientować w warunkach a jednocześnie najszybciej kierującemu włącza lampkę ostrzegawczą. Niestety, ale nie zgodzę się że RWD podjeżdża jak AWD. Znając problemy z podjazdem pod dom testowałem podjazd corsą tyłem, Teoretycznie powinno działać jak RWD bo do tyłu, niestety, lipa, najskuteczniejsze było podłożenie starych dywaników:D Outlnader AWD podjeżdża czy jest gołoledź, czy sniegu 20 cm... Hmm, zawsze moze być opcja, że to kierownik słaby a nie auto, taką opcję również zakładam:) Żeby nie było nie jest to żadne 4x4, ale daje sobie radę na drodze. A co do Kuzaja to na pewno ma rację, ale ile osób potrafi wyprowadzić auto z poślizgu (pewnie wszyscy poza kilkoma)? A AWD daje szanse się wyprowadzić szczególnie takie które mają nowsze systemy i "myślą" za nas. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Czy warto dopłacić do SR i kupić LR?