Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Czy warto kupić Jaguar I Pace w 2023 ?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Classic08110, post: 120192, member: 2618"] Cześć. Mam możliwość zakupić auto marki: Jaguar I pace. Jest z końca 2021 roku. Właściwie wyposażona pod korek. Auto jest bezwypadkowe. Ma jeszcze rok czasu gwarancji producenta na auto + do 2029 roku gwarancję na akumulator.. Auto ma przebieg 49 tys. km. Wbudowaną ładowarkę 11kW. Zasięg wskazuje - 350 km na 100% akumulatora. Auto nie jest oferowane do sprzedaży na żadnych krajowych i obcojęzycznych portalach ogłoszeniowych. Sprzedaż prywatna. Mam w domu FV na starych zasadach z zapasem właśnie na auto elektryczne. Ładować chcę w 99% w domu z 11kW wallbox-a Dziennie robię przebiegu od 10 do 40 km max. W sumie wystarczyło by mi ładować się raz w tygodniu. Ale mogę codziennie. Wiem, że auto ładuje się w trasie, między 10 a 80 % 40 minut ale mi to nie przeszkadza, ponieważ nie zamierzam, tym autem, ruszać dalej w trasę niż 300 km w obie strony i to max kilka razy w roku. Generalnie zakładam, że 99% ładowań w domu się odbędzie. Wiem, że zużycie energii jest może nawet i 100% większe niż w Tesli. Ale mi zasięg Jaguara i tak wystarczy z dużym zapasem. Do jazdy w wakacyjne czy dłuższe trasy pożyczam większe auto z 3,0 l diesel. Wiem, że Tesla Y jest [B]dużo lepszym elektrykiem.[/B] Tesla Y jako auto na co dzień, mnie do końca, nie przekonuje. Nie potrzebuję jej "zalet elektryka" w codzienny użytkowaniu w postaci super efektywności napędów czy zarządzania energią. Nie ma też tylu komfortowych dodatków używanych na co dzień. Dużo twardsze zawieszenie - wada dla mnie. Tesla jest zauważalnie obszerniejsza / większa w środku: Ale jeździ w moim aucie jednocześnie max 4 osoby i różnica się niweluje w pojemności auta. Ponieważ i tu i tu 4 osoby mają wystarczająco dużo miejsca. Bagażnik Tesla ma dużo większy ale mi wystarczy te 400 l Jaguara na weekendowe zakupy. Co napiszecie o Jaguarze aby mnie zniechęcić do jego zakupu ? Może są rzeczy, o których nie wiem ? Autem chciałbym jeździć do czasu aż Toyota wprowadzi w salonie sprzedaży w mieście obok auto z 1000 km zasięgu na jednym ładowaniu. Czy warto kupić Jaguar I Pace w 2023 ? Ewentualnie propozycje, co kupić za 300 tys zł ? Rozsądek podpowiada, żeby kupić auto nowe z salonu. Serce moje jest za Jaguarem. Pozdrawiam. C [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Czy warto kupić Jaguar I Pace w 2023 ?