Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Czy zmniejszenie prędkości ładowania na słupku AC to brak kultury i buractwo?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KrzysztofFly, post: 120717, member: 1062"] Prawdziwego buraka, to trafiłem wczoraj w Zielonych Arkadach w Bydgoszczy, zaparkował swoim "elektrycznym" VW Taigo na miejscu do ładowania i aby stworzyć pozory, że niby ładuje, rozciągnął kabel AC ze stacji ładowania i położył z przodu na ziemi pod silnikiem. Kabel oczywiście włożyłem na swoje miejsce i wykonałem tą fotkę. [ATTACH type="full"]13902[/ATTACH] A w temacie ograniczania prędkości na AC, to także uważam, że nie jest to wielkim problemem, a już szczególnie w miejscach słabo uczęszczanych lub gdzie słupków jest dużo, że obniża się prędkość ładowania, tak aby samochód był naładowany do właściwego poziomu o odpowiedniej porze. Przecież prawie nikt, nie ładuje się w trasie na AC, z AC raczej korzystamy w miejscu docelowego lub dłuższego postoju. Sam ładując pod hotelem w czasie pobytu, ładuję do oczekiwanego poziomu i przestawiam auto, aczkolwiek ostatnio przed wyjazdem podłączyłem auto przed północą, pod jeden z dwóch słupków (oba były wolne) i ustawiłem prędkość ładowania, tak aby auto było "gotowe" na rano do wyjazdu. A z drugiej strony nawet ładowanie z pełną dostępną mocą na słupku AC 11kW, samochodu z 1F ładowarką, odbywa się z zawrotną prędkością 3,6kW i nawet nie trzeba ograniczać mocy ładowania, aby ładując się od rana do wieczora nawet nie dobić akumulatora do pełna. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Czy zmniejszenie prędkości ładowania na słupku AC to brak kultury i buractwo?