Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
RENAULT
Inne modele i pozostałe pytania
Dacia Spring
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25, post: 214258"] Wg mojej obserwacji takie działanie ma [B]fatalny [/B]wpływ. Spring nie lubi ładowania do czasu zaniku prądu ładowania (100% na wyświetlaczu nie oznacza końca ładowania, dopiero zanik prądu to koniec ładowania). Jeżeli tak zostawiasz na noc to codziennie będzie dobijał do końca, do zaniku pradu. Poprzedni właściciel zajechal SOH ze 100 do 94 PCT na dystansie 14 tys km. Ja w pierwszym okresie użytkowania nie pilnowałem wyłączania i spadek miałem stosunkowo szybki. Od kiedy zacząłem pilnować, spadek jest 3 krotnie chyba niższy. Spójrz na mój wykres w poniższym poście. Wykres ciągle się rozwija w miarę przebiegu. Jak tak pójdzie to prognozuje sobie 3% na 100 tys km. Byłoby fajnie. Gdzieś pojawił się głos, że to co obserwuję to normalne wypłaszczenie w związku z "pasywacją cel" - ja nie sądzę bo auto ma już ponad 3 lata i setki ładowań za sobą. Wyłączanie można robić ręcznie z aplikacji Dacii, z aplikacji Springcontrol (będzie niebawem na sklepie Google lub znajdziesz link w moich postach) można w końcu zastosować jakiś mniej czy bardziej "ordynarny" wyłącznik czasowy lub sterowany jakaś aplikacją. Wypowiedź w dyskusji pt. 'Dacia Spring' [URL]https://forum.elektrowoz.pl/threads/dacia-spring.5809/post-212337[/URL] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
RENAULT
Inne modele i pozostałe pytania
Dacia Spring