Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Infrastruktura GreenWay, Orlen, Ionity, ...
[Dane o ładowarkach] Mapa, lista, historia ładowania i dostępności z UDT
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 133522, member: 89"] Od dawna denerwowały mnie ładowarki powtarzające ten sam status co jakiś czas (niektóre co minutę) i robiące mi śmietnik w danych. Okresowo czyściłem takie ładowarki do zera, bo ich dane były praktycznie bezwartościowe. W końcu usiadłem do tego i zrobiłem z tym porządek: [LIST] [*]Wcześniej co minutę zapisywałem stan, taki jaki dostałem od UDT bez patrzenia na to czy się zmienił, czy nie - z tego powodu na wykresie zajętości były nie raz dodatkowe kropki, mimo tego samego statusu: [ATTACH type="full" alt="Zrzut ekranu 2023-12-22 223935.png"]15228[/ATTACH] [*]Obecnie zapisuję stan tylko w przypadku zmiany statusu lub dostępności: [ATTACH type="full" alt="Zrzut ekranu 2023-12-22 224048.png"]15227[/ATTACH] [/LIST] Ta zmiana spowodowała zmniejszenie ilości przechowywanych danych z ~7,9 mln (388 MB), do około ~2,7 mln (132 MB) bez dużej zmiany funkcjonalności aplikacji. Jedyny minus jaki widzę, to w razie rzeczywiście rzetelnego raportowania przez ładowarkę, utrata informacji o kilku sesjach rozpoczynających się bardzo szybko po sobie (w ciągu jednej minuty). Przy czym ładowarka była w tym czasie prawie cały czas zajęta, więc gubi się tylko informacja o ilości sesji w danym okresie. W zasadzie nie da się rozróżnić dobrego raportowania od bałaganu, więc moim zdaniem i tak to było bezużyteczne. Ps. Jeśli macie jakieś pomysły jakie dane mogłyby być interesujące, to dajcie znać. Ja myślałem o statystykach poszczególnych operatorów dotyczących przyrastania sieci ładowarek, bo to może fajnie obrazować, które sieci się fajnie rozwijają. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Infrastruktura GreenWay, Orlen, Ionity, ...
[Dane o ładowarkach] Mapa, lista, historia ładowania i dostępności z UDT