Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
NISSAN
Nissan Leaf Forum • Nissan Leaf II / e+ / Leaf I
Degradacja Leaf Spy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="adamusek, post: 145935, member: 457"] auto jest bardzo ekonomiczne jak na swój gabaryt ale głównie jeździ po mieście i trochę po województwie, minimum jakie można uzyskać w lecie bez klimatyzacji to ok 13 kwh ale kto tak jeździ ;). Średnia z całego roku to będzie ok 16 w zimie pod 18, a nie jeżdżę jakoś delikatnie. Ma mega mocną rekuperację (nie mogę jej wyłączyc ani zmienić) ale nawet z kompletem pasażerów i 300kg na pace zatrzymuje się do zera (czyli jest one pedal driving). W zimie fabryczne webasto pomaga uzyskac dobre zasięgi, przy -21 byłem w stanie zrobić prawie 130 km (tutaj już jazda delikatna), jest pompa ciepła w odwodzie i klima więc jak na swój segment dobrze wyposażone. Przyspieszenie naprawdę jest znośne w mieście, przesuwne drzwi się sprawdzają w ciasnych parkingach, mega praktyczne auto; brakuje mi ładowarki AC 22KW i większej baterii może dołożę kiedys ;) Człowiek który mi je sprzedał narzekał, że nowsze Opel Combo czy Berlingo (ma same spore auta, wozi ludzi) pomimo znacznie więcej energii zużywają, tyle że mają trochę większą baterię i szybsze AC czy jest w końcu DC. Żałuje że oferowane kombivany obecnie mają tak małe baterie; żeby jeszcze było AC 22KW i normalna cena a nie w cenie Tesli Y. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
NISSAN
Nissan Leaf Forum • Nissan Leaf II / e+ / Leaf I
Degradacja Leaf Spy