Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Degradacja / zasięg użytkowników I kwartał 2023
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Maxxxx, post: 95108, member: 1622"] Witam, pomyślałem żeby założyć temat o degradacji/zasięgu użytkowników którzy odebrali auto w I kwartale 2023r. Coś w stylu: [B]Odbiór[/B]: 30.03.2023 [B]Auto[/B]: Tesla YLR [B]Bateria[/B]: LG 2170 (tak mi ktoś napisał, wie ktoś jak i gdzie to sprawdzić? ) [B]Koła[/B]: 20 induction [B]Zasięg [/B]na 60%: od 308 do 314 km [B]Aktualny przebieg[/B] na dzień 17.05.2023: 1704 km [B]Średnie zużycie prądu[/B] od zakupu: 176 Wh/km [B]Kwh zużyte[/B]: 300 kwh [B]Dodatki [/B]zużywające energię: brak (tu wpisujemy np. lodówke bagażnikową, dodatkowe wyświetlacze i inne gadzety co mogą wpłynać na zużycie itp...) [B]Ładowania[/B]: 11% supercharger , 67% Dom, Inne 22% (z aplikacji Tesli) , ogólnie ja tylko 2 ładowania poza domem zrobiłem póki co :) [B]Inne[/B]: brak , tu można wpisać coś co może wg Was mieć wpływ na zużycie, degradację (może ktoś ciągnie przyczepę codziennie, jeździ w wysokich górach tylko, po torze :) itp..) Wpisałem 60% jako wyznacznik zasięgu, gdyż ten poziom naładowania każdy z nas na pewno przekracza w górę bądź w dół. :) Będzie to takie kompendium wiedzy co się dzieje z naszymi Y na przestrzeni czasu i przebiegu. Proszę o raczej żadkie wpisy, żeby nie zaśmiecać tematu zbyt często:) Każdy by aktualizował swoje dane powiedzmy raz na kwartał, na pół roku , chyba że zauważyłby duży spadek zasięgu (wzrost:) ) . Jak się temat podoba to proszę o wpisy, a jak nie to niech admin po kilku dniach i "niezadowoleniu" reszty forumowiczów zamknie go i usunie :) pozdroooowionka [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Degradacja / zasięg użytkowników I kwartał 2023