Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Dlaczego zdecydowałeś się na EV zamiast/oprócz ICE
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 167481, member: 89"] Wcześniej jeździłem: Trabantem polo 1.1 98r (ojca) -> Daihatsu Applause 1.6 1999r (moim) -> Kangoo 04r (ojca) -> Clio 1.2 98r (moim) -> Ceed GDI 1.6 15r (moim) -> [LIST] [*]Marzec 2019 - przejechałem się ze 2 razy BMW i3 z innogy Go - był taki wynajem EV na minuty w Warszawie [*]Wrzesień 2019 - pojechałem na targi do Kolonii ale, ponieważ nie było już bezpośrednich lotów, zdecydowałem się polecieć do Luksemburga, wypożyczyć tam Teslę Model 3 LR (od Ufodrive - polecam) i pojechać do Kolonii. Od tamtej pory wpadłem jak śliwka w kompot - nie wyobrażałem sobie już innego auta, choć wcześniej zarzekałem się, że nie kupię nigdy nowego. Miałem kilka podejść do sprowadzenia Tesli z zachodu ale jakoś nie wychodziło. [*]21.07.2020 - pierwszego dnia, kiedy otworzyli sprzedaż Tesli w PL zamówiłem TM3 LR [*]17.12.2020 - odebrałem auto - produkcja USA, bateria Panasonic. Mieszkałem wtedy w kamienicy w Śródmieściu Warszawy i ładowałem się na publicznych stacjach. Pierwszy wyjazd na święta do Szczecina, to było ładowanie w Lućmierzu ale na ładowarce GreenWay chyba 50 kW i w Poznianiu na SuC, wyjazdy Warszawa - Słupsk robiłem na raz jadąc wolniej albo ładując się gdzieś po drodze na wolnych ładowarkach. [*]Marzec 2021 - kupiłem dom i przez 3 miesiące ładowałem się tam tylko z gniazdka, ale gniazdko się zwęgliło, bo miało słabo dokręcone kable [*]Czerwiec 2021 - zamontowałem mufę 3 fazową i ładowałem używają UMC v1 [*]Grudzień 2021 - zamontowałem instalację PV 9,74 kWp - stary prosument [*]Kwiecień 2023 - kupiłem drugą TM3 LR (roczna używka z przebiegiem 20 000 km od Tesli z DE) - produkcja Chiny, bateria LG [*]Wrzesień 2023 - zamontowałem WC3 (Wall Connector) i za punkty dobrałem acceleration boost do obu aut [/LIST] Przejechane w sumie 70 000 km pierwszym autem i 22 000 drugim. Miałem brać drugie auto TMY ale TM3 jest wystarczająco duże i bardziej mi się podoba. Może następna będzie TMY, może TMX... drugie dziecko w drodze, więc zobaczymy. Raczej we 4 pomieścimy się w TM3 ale przy trzecim dziecku pomyślę chyba o TMX. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Dlaczego zdecydowałeś się na EV zamiast/oprócz ICE