Dodatkowa kamera parkingowa i powerbank

Oliviakrk

Posiadacz elektryka
Cześć,

Jako że sentry zjada tabun energii oraz ze względu na to że jakość nagrań z wbudowanych kamer też jest słaba to zaczęłam się rozglądać za dodatkowymi kamerami.

Ma już ktoś taki setup ?

Myślę o Viofo A229 Pro przód plus tyl i do tego powerbank z funkcją ACC (powiadamianie kamery o tym że teraz pojazd jest wyłączony i automatyczne przełączanie się w trybie parkingowy).

Powerbank:

Albo

Według instrukcji

Jak ogranicze ładowanie z gniazdka np. Do 10A to powinno to w miarę sensownie działać (2A zostawię dla sexyknob).

Najbardziej mi zależy na tym żeby mieć nagrania z jazdy oraz jak idę gdzieś do miasta na godzinę czy dwie i zostawiam zaparkowane auto.

Garaże w których parkuje na długo uważam za bezpieczne.

Te powerbanki są LiFePo4 więc powinny być w teorii bezpieczne przy zostawieniu auta w słońcu.

Ma to sens ?

gim-kg

Pionier e-mobilności
Ma to sens ?
Serio?
Moim zdaniem nie ma to kompletnie sensu. To dodatkowe 2k zł i rzeźba. Może jakoś z kamery będzie lepsza, ale będą tylko dwie, poza tym umieszczone za szybą, więc jak pada deszcz/śnieg to i tak d….
Jakość z kamer Tesli jest wystarczająca, widać wyraźnie twarz osób i tablicę rejestracyjne a o to chodzi.

kaktus

Posiadacz elektryka
Na komputerze.
Był wątek na forum o tym, że niektóre odtwarzacze poza autem nie dogadują się z kodekiem zastosowanym w procesie nagrywania przez co jakość jest dużo słabsza niż w playerze w aucie. Nie mówię że to ten problem, ale warto sprawdzić czy to nie jest ten problem :)

Cześć,

Jako że sentry zjada tabun energii oraz ze względu na to że jakość nagrań z wbudowanych kamer też jest słaba to zaczęłam się rozglądać za dodatkowymi kamerami.

Ma już ktoś taki setup ?

Myślę o Viofo A229 Pro przód plus tyl i do tego powerbank z funkcją ACC (powiadamianie kamery o tym że teraz pojazd jest wyłączony i automatyczne przełączanie się w trybie parkingowy).

Powerbank:

Albo

Według instrukcji

Jak ogranicze ładowanie z gniazdka np. Do 10A to powinno to w miarę sensownie działać (2A zostawię dla sexyknob).

Najbardziej mi zależy na tym żeby mieć nagrania z jazdy oraz jak idę gdzieś do miasta na godzinę czy dwie i zostawiam zaparkowane auto.

Garaże w których parkuje na długo uważam za bezpieczne.

Te powerbanki są LiFePo4 więc powinny być w teorii bezpieczne przy zostawieniu auta w słońcu.

Ma to sens ?
Ja od siebie mogę polecić urządzenie które kupiłem jakiś czas temu i oprócz powerbanka ma jeszcze funkcję awaryjnego uruchomienia samochodu w razie ,,w,,i kosztuje 2 razy mniej;) pozdro green-cell-gc-powerboost-car-jump-starter

Last edited by a moderator:

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Moim zdaniem sensu brak, na godzinę czy 2 to sentry spoko, jakby miał nagrywać 8h dziennie to można myśleć. Ktoś Ci drzwi obije to na kamerce z przodu czy z tyłu tego nie zobaczysz.