Dodawanie kierowcy

eMeM

Zadomawiam się
Do każdej Tesli TMY (i innych) dostajemy 2 karty służące za kluczyk. Generalnie wylądowały one w szafie, gdyż zamieniłem swojego smartfona w kluczyk. Po prostu podchodzę z telefonem w kieszeni do autka i mogę otworzyć drzwi, uruchomić system i odjechać. Można się zabezpieczyć PINem.

W teorii mogę również wręczyć wirtualny kluczyk kilku osobom. W aplikacji Tesla na iOS wchodzę w menu Bezpieczeństwo i kierowcy -> Dodaj kierowcę -> Utworzyć zaproszenie (Utwórz) -> wysyłam linka żonie i... bęc. Wyskakuje błąd. Macie coś takiego? Czy oprócz zalogowania się swoim kontem na telefonie innej osoby udało się Wam to przeskoczyć?

Attachments

• Zrzut ekranu 2023-06-04 o 20.37.23.jpeg
    Zrzut ekranu 2023-06-04 o 20.37.23.jpeg
    181,8 KB · Liczba wyświetleń: 6

Jaceq

Pionier e-mobilności
Do każdej Tesli TMY (i innych) dostajemy 2 karty służące za kluczyk. Generalnie wylądowały one w szafie, gdyż zamieniłem swojego smartfona w kluczyk. Po prostu podchodzę z telefonem w kieszeni do autka i mogę otworzyć drzwi, uruchomić system i odjechać. Można się zabezpieczyć PINem.

W teorii mogę również wręczyć wirtualny kluczyk kilku osobom. W aplikacji Tesla na iOS wchodzę w menu Bezpieczeństwo i kierowcy -> Dodaj kierowcę -> Utworzyć zaproszenie (Utwórz) -> wysyłam linka żonie i... bęc. Wyskakuje błąd. Macie coś takiego? Czy oprócz zalogowania się swoim kontem na telefonie innej osoby udało się Wam to przeskoczyć?
U mnie też na początku pojawiał się błąd. Niestety nie pamiętam jaki.. W każdym razie 2 dni później już się udało :) Upewnij się też czy masz aktualną aplikację na telefonie.

mm-tesla

Posiadacz elektryka

Żona musi zrobić nowe konto.

eMeM

Zadomawiam się
U mnie też na początku pojawiał się błąd. Niestety nie pamiętam jaki.. W każdym razie 2 dni później już się udało :) Upewnij się też czy masz aktualną aplikację na telefonie.
Dzięki za info, ale niestety nadal nie działa 😕

eMeM

Zadomawiam się
Żona musi zrobić nowe konto.
No właśnie założyła i niestety nie zadziałało. Działa wtedy, kiedy zaloguję się na żony telefonie swoimi danymi logowania. Napisałem do serwisu. Może coś poradzą.

gim-kg

Pionier e-mobilności
No właśnie założyła i niestety nie zadziałało. Działa wtedy, kiedy zaloguję się na żony telefonie swoimi danymi logowania. Napisałem do serwisu. Może coś poradzą.
No ale dlaczego nie chcesz tego tak zostawić? Po prostu na żony telefonie zaloguj się tym samym kontem. Ja tak mam od ponad dwóch lat.

eMeM

Zadomawiam się
No ale dlaczego nie chcesz tego tak zostawić? Po prostu na żony telefonie zaloguj się tym samym kontem. Ja tak mam od ponad dwóch lat.
Żonie udostępniam w ten sposób bez problemu, ale kolejnym, dalszym osobom niekoniecznie chciałbym dawać pełny dostęp do mojego konta Tesli, podpiętej karty, etc.

eMeM

Zadomawiam się
Ha! Problem rozwiązał się sam. Po tygodniu poza tym, że doszła w aplikacji nowa funkcjonalność, tj. statystyki ładowania, zacząłem otrzymywać z samochodu wiadomości push dotyczące zmian stanu, np. zakończono ładowanie, albo samochód wygrzany/schłodzony i gotowy do jazdy. No więc spróbowałem ponownie z udostępnieniem kluczyka… i ruszyło! 🤩 kluczyk udostępniony z sukcesem. Widocznie czas potrzebny na uruchomienie pełnej funkcjonalności różni się nieco pomiędzy użytkownikami.