Domniemana czaszka św. Walentego [offtopic]

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Walentynki już za nami, ale nie mogłem się powstrzymać. Oto domniemana czaszka św. Walentego wystawiona w Bazylice Matki Bożej Większej w Rzymie.

Co ciekawe, pod twittem jest drugi, z polskim napisem, gdzie św. Walenty wymieniany jest jako święty od chorób ciężkich.

danielm

Pionier e-mobilności
Walentynki już za nami, ale nie mogłem się powstrzymać. Oto domniemana czaszka św. Walentego wystawiona w Bazylice Matki Bożej Większej w Rzymie.

Co ciekawe, pod twittem jest drugi, z polskim napisem, gdzie św. Walenty wymieniany jest jako święty od chorób ciężkich.
nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego że świętych Walentych jest sztuk 16cie (do tego jeszcze 3 święte Walentyny, 19 total). Od spraw miłosnych jest sztuk 3. od chorób cięzkich jest inny niezwiązany z tą trójką Walenty :) także tego... :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja jestem bliski uwierzenia iż sam mam coś wspólnego z tymi klimatami. Co prawda nie widzę aureoli czy poświaty w lustrze, ale inni(e) chyba jednak tak?
Często słyszę, gdy jestem w pobliżu a szczególnie gdy się zbliżam : " O Jezu ; O Jezus,Maria ( to od Rokity chyba) ; O Boże, O Chryste; O Panie " itp nie wspomnę o wielkich oczach i a czasem o głebokim wzdychaniu
Nie dzieje się to w Niedzielę i Święta, ale w dni robocze, co może oznaczać iz jestem nie wcieleniem isniejacego a nowym bóstwem?
Na razie nie zakładam Kościoła ale ograniczyłem się tylko do pobierania datków od wiernych i daję na to nawet paragony!
Po okazaniu których trafia się do nieba ( 3 minimum)