Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Baterie / magazyny energii
Tematy ogólne
Domowy magazyn energii?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Bronek, post: 43818, member: 6"] Tu jak ze wszystkim co związane z energią jej zużyciem itp każdy będzie miał to inaczej poukładane. U mnie np to (a rozważałem) magazyn powinien mieć minimum 20 a lepiej 30kWh i fotowoltaika z 20 KWP. A i tak bym korzystał z sieci. Z tym że w 100% z taniego prądu. Problemy mam trzy : Miejsce na panele (mniejszy problem mam już 10 kwp) Od kogo kupić magazyn, inwerter fv i gdzie i za ile A trzeci problem, kompletny niemal brak ludzi co to potrafią OGARNĄĆ temat , skonfigurować system. Jak jeden wie o pompie, to zero o WiFi panelach, ładowaniu aut itp. Drugi spec od magazynów nie ma nawet czasem pojęcia o samych akumulatorach w takim magazynie o ich pracy i rodzajach. Bo dostaje gotowca z Chin i montuje. Itd itp. Nawet firmy tematu kompleksowo nie łapią, bo mają działy i komunikacja zerowa Tylko amator/pasjonat z wiedzą samoistnie zdobytą obecnie ma szansę to zrobić. Gdybym takiego trafił to dam zarobić i zrobić! Nie znalazłem. NIE CHCE POTEM SIEDZIEĆ NAD Licznikami itp I BAWIĆ SIĘ W MONITORING NIEUSTANNIE STEROWANIE. Kombinowanie jak to wielu np robi to przy nawet zwykłych elektrykach. ( eko jazdy itd). Ludzie przy swoich pompach ciepła i fotowoltaice przesiadują jakby w elektrowniach atomowych pracowali ( zaletą jako taką jest jest gdy to publikują dla innych ). Ja chcę minimum zaangażowania za przecież sporą kasę, a nie jeszcze ekstra roboty. Niestety to pod tym względem źle to rokuje. Mam Pana Edzia do ogrodu i chyba by trzeba zatrudnić Waldka do prądu, bo gdy pytałem o kompleksowe załatwienie, to nie udało mi się znaleźć nikogo. U mnie to wstępnie koszty ok 200 000 i raczej spadkobiercy lub kupiec domu wyjdzie na plus. Niemniej kasa jest teraz bardziej g warta z każdym dniem, to zawsze takie cuda lepsze od Banku [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Baterie / magazyny energii
Tematy ogólne
Domowy magazyn energii?