Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Bronek, post: 11284, member: 6"] co rozumiesz pod pojęciem "osoba indywidualna" ?? Prowadząca działalność i auto będzie w srodkach trwałych , czy tylko w użytkowaniu . Czy osoba indywidualna to , po prostu "cywil". Czy watowiec czy nie itd... Ale odpowiem CI jak mamy z Teslą .[B]TESLA [/B][I][B]Kupiona cywilnie na osobę i wpuszczona w środki trwałe Firmy . Amortyzujemy czyli jako niewatowcy odliczamy 4300 zł od przychodu i koszty eksploatacji czyli np opony.[/B][/I] Nissana Leafa mam w leasingu - \ ok 2600/m-c ; wplata to 15 000 ( cena auta 158 tys ); wykup mniej niż ratya ok 1600 zł . Leasing na starych zasadach odliczlismy cały czynsz. [B]Każdy ma inaczej w zależności od tego co prowadzi na jakich zasadach i ile ma przychodu , kosztów itd[/B]... Wg mnie leasing to m/w tak jakby kupić za gotówkę ale zaplacić w ratach , pod warunkiem dobrego (taniego) leasingu , braku szkód itd, i przychodów które pozwolą odliczyć to auto.. ja jako niewatowiec mam akurat inaczej . [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność