Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Ciechan, post: 13814, member: 449"] ja jestem raczej dobrej myśli mimo wszystko -Rozliczone będą tylko te, które faktycznie trafią na konta leasingodawców. Wszystkim zależy, żeby to jak najszybciej rozdystrybuować (a skoro nie płacą z własnych kieszeni raczej nie będą za bardzo się spinać). Mam wrażenie, że przy obecnej inflacji i kolejnych przewidywanych problemach z dostępem do półproduktów, ryzyko nieotrzymania dotacji jest mniej więcej porównywalne z ryzykiem podwyższenia ceny Tesli SR+, wydłużenia czasu oczekiwania o kolejne 8-10 miesięcy, problemami z leasingiem poprzez narastającą niepewność zmian zawartych w Polskim Ładzie (i ogromny pośpiech w zawieraniu umów pod koniec roku gdyby się okazało, że niekorzystne zapisy zaczynają działać dopiero dla umów od 1/1/2022) i tak dalej. Do tego nie trzeba będzie wozić nalepki (kto wie, co tam wymyślą, czy w projekcie nalepki nie trzeba będzie nakleić łba premiera na całe drzwi) i można odliczyć nieco więcej kosztów, więc to nie jest do końca 27 tys. To zależy wszystko od interpretacji, ale ja szansę oceniam na ok 72% :) a co do scenariuszy to masz rację [USER=380]@grzywek[/USER] - w takim razie wygląda na to, ze pozostają 2 scenariusze: Super dobry - że dotacja wraca na moje konto (wtedy może wstrzymam się z księgowaniem faktury do Q4) Super zły - że dotacje zobaczymy jak świnia niebo Więc w sumie faktycznie scenariusze 2 i 3 w tym stanie prawnym są nierealne (dobrze i źle, bo leasing musi wtedy zagonić księgowe do roboty, ale może też nie chcieć za nas "umierać", bo chętnych na dotacje pewnie znajdą i bez nas ;))) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność