Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Ciechan, post: 13824, member: 449"] to chyba nie do końca tak działa, że jak coś jest już przydzielone, to można sobie jak w domu zabrać z kupki na nowe buty i przerzucić do kupki za prąd :)) ale (nie wchodząc w politykę już) od czasu skoku na OFE i zaorania ś.p. TK, dla mnie nie ma już w tym państwie rzeczy niemożliwych :) dodatkowo my, bogacze z autami za 200 tys w klasie społecznej super-wysokiej (nad nami jest już tylko Solorz i zgnili kapitaliści z Niemiec, ale też nie wszyscy, bo część Niemców nam zazdrości przecież ;))), nie jesteśmy raczej potencjalnym elektoratem, więc też nie wierzę, że ich łapki nie świeżbią ;))) tak jak mówię - inflacja, problem z częściami i ich dostępnością, niepewność jutra w kwestii leasingów, niepewność ekonomiczna, ryzyko zatrzymania funduszy unijnych na odbudowę, widmo litra paliwa za 7 zł, podrożenie TM3 LR/P, terminy, możliwość zamachu na kasę, ogrom chętnych po oficjalnym starcie, kombinacje firm leasingowych żeby z tej dotacji coś dla siebie ugrać, czy nawet widmo zwiększenia cen aut elektrycznych o sporą część dotacji (tak jak mieszkania zdrożeją jeszcze bardziej, jak wkład własny spadnie do 0) na moje wyczucie raczej skłaniają mnie do działania teraz, niż po fakcie. To trochę jak z giełdą i kryptowalutami - jak już wszyscy kupują, czas sprzedawać. "kupuj plotki, sprzedawaj fakty" - taka idea przyświeca mi, ponosząc teraz ryzyko ;)) i to, że jedyny samochód jaki mam obecnie to kamper (też kupiłem chwilę przed wszystkimi, tydzień przed odbiorem człowiek chciał mi zapłacić 20 tys zł żebym tylko zwolnił kolejkę) i tym autem się nie da jeździć sensownie na co-dzień powoduje, że nie mam wielkiego wyboru ;)) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność