Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Ciechan, post: 14971, member: 449"] Jeśli nie chcesz się barować z "Januszami-kupcami", płacić za ogłoszenia na otomoto, rozliczać podatków po sprzedaży i tracić całych dni, to nie ma lepszej opcji niż leasing z wysokim wykupem. Jak trafisz w dobry okres (a możliwe, że trafisz), to dealer chcąc powiększyć swój park maszynowy zaproponuje Ci odkup w cenie wyższej niż określona przez leasing, więc możesz jeszcze fuksem zarobić ;)) (ja tak miałem z BMW, Inchcape dopłacił do samochodu i zostawili mi jeszcze fabryczne koła, a wzięli ogryzki 2 cale mniejsze ;) .... i wyżebrałem apteczkę ;))) (w BMW jest super fajna). zawsze, gdybyś jednak chciał auto zostawić, możesz je wykupić, albo rozsmarować ten wysoki wykup na kolejny leasing. Oczywiście w takiej sytuacji wyjdzie to drożej, niż gdybyś od razu wybrał "odpowiedni" okres. Ale nie aż tak strasznie drożej (max 2-3%). Z drugiej strony wolę leasing na 2-3 lata i mieć możliwość decyzji co dalej, niż wziąć na 5 i być na niego skazanym (albo robić cesję, co jest mega niewygodne, bo prócz tej części januszowo-sprzedażowej masz jeszcze ryzyko kredytowe w leasingu) można też zwrócić jeszcze uwagę, że jeśli w 2022 wzrośnie WIBOR, to lepiej mieć skredytowane połowę samochodu przez 3 lata i drugą połowę przez kolejne 2 lata, niż płacić wyższy wibor za całość policzoną na 5 lat wprzód ;))) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność