Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="kosior1988, post: 18077, member: 548"] Cześć, może Was to zainteresuje, ponieważ zamierzam zakupić elektryka i skorzystać z dofinansowania, wysłałem maila z zapytaniem do nfosigw o kwotę samochodu dla JDG która rozlicza 50% VAT. Poniżej odpowiedź: "Dzień dobry, Nabór wniosków od przedsiębiorców i pozostałych jednostek, do których skierowany jest program planowany jest jeszcze w IV kwartale br. (listopad). Jeżeli pojazd elektryczny wykorzystywany będzie zarówno do celów związanych z działalnością gospodarczą do czynności opodatkowanych podatkiem VAT, jak i na cele prywatne, a wnioskodawcy przysługuje ograniczone do wysokości 50% prawo do odliczenia podatku VAT naliczonego od nabycia pojazdu, [B]wówczas za koszty kwalifikowane związane z nabyciem pojazdu w maksymalnej kwocie 225 000 zł uznaje się wartość netto pojazdu powiększoną o 50% podatku VAT, którego wnioskodawca nie ma możliwości prawnej odliczyć.[/B] W takim przypadku maksymalna cena netto pojazdu wynosi 201 793,72 zł, zaś kwota 50% nieodliczonego podatku VAT wynosi 23 206,28 zł" [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność