Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Piernik, post: 19885, member: 597"] Wg mnie przez to będzie ogromnie ciężko. To jakiś pokraczny warunek napisany przez jakiegoś ..... Do zabezpieczenia dotacji i tak wystawiamy dodatkowy weksel i to powinno wystarczyć. Wracając jeszcze do cesji polis. Do tej pory firmy leasingowe absolutnie nie zgadły się na żadne cesje polis. Jest to naturalne zabezpieczenie umowy leasingu. No ale może będą na tyle elastyczne że zgodzą się na cesję AC do kwoty 27 tys. bo w końcu takie będzie OW (bo taka cesja do kwoty jest na szczęcie możliwe), ale w warunkach programu nie ma słowa o ograniczeniu cesji do kwoty. Piszą wyraźnie po prostu cesja polisy. Więc nawet jak tak to i tak firma leasingowa musiała by się wykazać niespotykaną do tej pory elastycznością zgody cesji do kwoty (bo ma to już pokrytą opłatą wstępną) a i warunki wypłaty dotacji musiały by zostać doprecyzowane i zluzowane. Ale z tą cesją polisy OC to po prostu jest niemożliwa, po prostu polisy OC nie można cedować i koniec kropka. Na dodatek wypłata z OC zupełnie ma się nijak do dotacji bo wypłata jest "w drugą stornę". Ktoś na innym forum zinterpretował zapis że jest to cesja od odszkodowań polis "osób trzecich" które nam wyrządziły szkodę. Cesja i tak niemożliwa ale ewentualne może zrzeczenie się praw z przyszłego odszkodowania, raczej trudny strasznie temat. Ale jak to zrobić w praktyce to nie wiem, bo skąd wiadomo już dziś kto nas stuknie. Więc nie wiem czy jak to ma działać a jest to warunek do wypłaty dotacji. I jeszcze jedno, te cesje są obowiązkowe w każdym przypadku wypłaty dotacji to jest osób fizycznych i firm zarówno przy zakupie za gotówkę, w kredycie czy też w leasingu. Jest wyraźnie, cesje można uzupełnić ale bez cesji nie ma wypłaty dotacji. Trzymajmy kciuki żeby się z tego możliwe wycofali chociaż na razie brną w tym kierunku. Możemy tylko trzymać kciuki żeby z tego się wycofali. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność