Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Piernik, post: 20178, member: 597"] Fak program nieco chyba nieudany ale był. Doczytałem, tam w odpowiedziach doprecyzowali temat ograniczenia cesji polisy do wartości dotacji. Jak doprecyzują tak samo w mój elektryk tak tu też będzie to git ! Instytucje się raczej dogadają. Co do treści umów to akurat te leasingowe będę raczej takie jak były, a treść umowy o dotację jest już oficjalnie podana na stronie (żadna tajemnica;)) [URL unfurl="true"]https://www.gov.pl/web/elektromobilnosc/nabor-dla-bankow-sciezka-leasing[/URL] Warto poczytać co do zasady zanim się podpisze;) Załącznik nr 3. Ale sama umowa jest ok, co do przejrzystości nawet bardzo ok. Jasno napisane zasady zabezpieczeń, obwiązki, sytuacje w których dotacje trzeba zwrócić. Bardzo jednoznacznie opisany sposób wypłaty dotacji. & 4 pkt 5 będzie najczęściej pewnie stosowany, wpłacone przez nas OW będzie po wpływie dotacji zwracane przez firmę leasingową na nasz rachunek. Mi się tylko niepodoba złożoność tego projektu a przez co kosztów urzędniczych z tym związanych. To tylko 27 tys PLN dotacji, można by to zrobić znacznie prościej nie zabezpieczając tej kwoty na kilka sposobów i ubierając w tysiąc procedur. Po cholerę BOŚ-ie firmy leasingowe itp. Kupujesz elektryka - dostajesz 27 tys. PLN, podpisujesz weksel na 2 lata naklejasz naklejkę i z bańki. Nawet prosty najem komplikują przez obowiązek wprowadzenia do umowy OW. Pierdyliard pośredników i dokumentów i innych procedur z tym związanych. Chyba nie o to chodzi.... I chyba warto na to zwrócić uwagę. Jest to pierwsza dotacja w życiu o którą planuje wystąpić i jak to widzę to mnie trochę szlak trafia. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność