Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Piernik, post: 20199, member: 597"] No właśnie jak inflacja jest wyższa a tańsze finansowanie to się opłaca ;) W leasingu udział własny maksymalny wynosi 45%. Czy to na pewno była oferta leasingu ? Dopłata 80% ? Obecnie oferty leasingowe są znacznie tańsze. Koszt ich jest istotnie mniejszy niż inflacja. Z tym właścicielem masz racje co nie zmienia faktu że można by to zrobić prościej. - i to mi się nie podoba, bo jak się procesy ubiera w tak skomplikowane procedury to przepala się przez to niepotrzebne kasę, kasę naszych z podatków. Co do leasingu. Jedyne co zmienił NŁ i tylko w przypadku Os. Fiz. prowadzących działalność to brak możliwości odsprzedania pojazdu po 6 miesiącach od zakończenia leasingu na umowę sprzedaży bez podatku dochodowego od różnicy z wykupu. Pozostałe zalety się nie zmieniły. Również nic się nie zmieniło w przypadku spółek handlowych. Zalety - łatwość w uzyskaniu finansowania - szczególne na pojazdy, leasing jest niedrogi, nie trzeba amortyzować, czytelny księgowo, VAT płatny ratalnie. Dlatego coraz więcej inwestycji jest finansowana właśnie w ten sposób. Może właśnie dlatego najwięcej środków z projektu przeznaczono na finansowanie dotacji poprzez leasing. Więc ja akurat wole wolne środki zainwestować w bardziej rentowne przedsięwzięcia niż niewielki koszt leasingu na przestrzeni kilku lat. Ale każdy ma swoje preferencje. A wiesz jak jesteś przedsiębiorcą i w tym programie mój elektryk chcesz kupić za gotówkę to i tak musisz złożyć do NFOŚ swoje PIT-ty za trzy ostatnie lata żeby mogli zbadać Twoją zdolność to utrzymania projektu.... [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność