Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="jakniejatokto, post: 23662, member: 544"] Dzwoniłem dziś do NFOŚiGW m. in. w tej sprawie... Pani potwierdziła, wymagalność tego załącznika dla JDG (przy ścieżce 'zakup'), jeśli chodzi o wzór to nie ma ściśle określonego - ważne żeby zawierał co trzeba, czyli z tego by wynikało, że ten załączony jest OK. Przy ścieżce 'leasing' to bank podejmuje decyzję czy wniosek jest kompletny i to od niego zależy czy będzie wymagał tego oświadczenia. Do funduszu te wnioski nie trafiają w ogóle, przychodzi od banku wystąpienie o środki na dotację z załączonym rejestrem dotacji (tam m. in. jest ekstrakt danych z wniosku). Teoretycznie to firma leasingowa określa kompletność wniosku (w tym to czy dołączono wszystkie wymagane załączniki), a bank to weryfikuje. Wiec trzeba czekać na pierwsze decyzje BOŚ w tym zakresie. Dodatkowo pani z infolinii(nie wiem czy to pewne źródło informacji ;)) oznajmiła, że do Funduszu jak dotąd nie wpłynął jeszcze żaden wniosek z banku z wystąpieniem o środki na dopłaty do leasingów. Na pytanie czy Fundusz musi czekać z wypłatą środków do uprawomocnienia się wspominanej tu ustawy pani odpowiedziała po chwili zastanowienia, że "Tak". A skoro już o ustawie wspomniałem to wczoraj w Sejmie zakończono prace nad ustawą (przyjęto część poprawek Senatu - raczej drobnych i nie związanymi z 'naszym tematem'). Czekamy więc na podpis Prezydenta, 'na dniach' można się spodziewać publikacji w Dzienniku Ustaw i wtedy 14 dni na uprawomocnienie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność