Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Piernik, post: 25501, member: 597"] Ale to może być warunek w wielu firmach leasingowych i wcale mnie to nie będzie dziwić. Nawet przy pozytywnym rozpatrzeniu wniosku o dotację. Chcesz odebrać samochód to płać OW. Żeby dotacja mogła być wypłacona musi być protokół odbioru. A tak czy inaczej z całą pewnością będzie wymagany VAT od OW, bo dotacja "idzie na netto: Bo ja wiem, podpisana umowa, jest OW to czemu nie wydać. To wnioski będą się z BOŚ boksować na razie nie wiadomo jak długo, ale jak już firma leasingowa będzie maiła podpisaną umowę z BOŚ, na FV na OW będzie ta opłata transferowa to te dotacje prędzej czy później ale będą dowożone. Firma leasingowa ma umowę z BOŚ. Przygotowała pod to umowę leasingu i wniosek. Wg. mnie nie ma ryzyka. Coś tam BOŚ odżyci, coś tam się poprawi, może w skrajnym przypadku coś aneksują. Będzie to trwało ale ta dotacja będzie. Wg. mnie ryzyko jest minimalne że nie. Jak by nie dowozili to już by była całkowita porażka wizerunkowa i żaden elektro Maciek już by tego nie przykrył. Nie rozmyje. Sprawy zaszły za daleko. Rządowy projekt dziś się takich nie zatrzymuje. Nawet Izera napiera rozpędu ;);):) Poza tym większość z nas (przynajmniej 90%, ale można zrobić ankietę ;)) nie uzależnia zakupu pojazdu od otrzymania dotacji. Na przykład Ty i ja też ;) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność