Z czego wynika to, że decydujesz się na mniejsze ciśnienie ?To samo oiwinno byc u mnie
. Ale ja mam ustawienia własne i na nich kalibrune czujniki - na 2,6 na orginalnych, a na zimowych 2,5 bara
No właśnie zawsze mi pracownik doglądający garażu w firmie i zmieniający koła mówił, że mam za małe ciśnienie, ja mu mówię czujniki pokazują prawidłowo, ale on jakiś miernik z wolumenu przyniósł i tym sprawdzał. Ja niedowierzałem, ale mówisz, że faktycznie czujniki w BMW nie pokazują realnego ciśnienia tylko jakieś wyliczone algorytmem?jest upływ powietrza mimo tego, że czujniki pokazują prawidłową wartość. Przy 2,9 miałem 2,6 realne. Te czujniki nie są dokładne. One interpolują ciśnienie. BMW ma tak samo
Pytanie czy są tam czujniki ciśnienia czy tylko czujniki zakłóceń obrotów ?No właśnie zawsze mi pracownik doglądający garażu w firmie i zmieniający koła mówił, że mam za małe ciśnienie, ja mu mówię czujniki pokazują prawidłowo, ale on jakiś miernik z wolumenu przyniósł i tym sprawdzał. Ja niedowierzałem, ale mówisz, że faktycznie czujniki w BMW nie pokazują realnego ciśnienia tylko jakieś wyliczone algorytmem?
W Tesla ciśnienia.Pytanie czy są tam czujniki ciśnienia czy tylko czujniki zakłóceń obrotów ?![]()
nie do końca tak jest, BMW posiada dwa systemy:W BMW do 2015 były czujniki obrotu, interpolowało.
Miałem na myśli, że RPA jest w standardzie od bodajże 20 rokunie do końca tak jest, BMW posiada dwa systemy:
RDC - droższy, gdzie pomiar dokonywany jest czujnikami w kołach
RPA - tańszy, gdzie obliczenia robione są przez system ABS
oba idą równolegle, można np. wyłączyć system RDC w aucie z 2010 i przejść na RPA, gdy ktoś nie ma kaski na 8 czujników...