Pyo_trek
Posiadacz elektryka
Nie w każdym Juniperze jest ulepszona pompa ciepła:
Wczesniej tez narzekali. W trójkach też narzekali. Ale zgadzam się. Przede wszystkim będzie taniej ale za to bardziej premium więc dopłacisz za toTutaj napisali ze jest lepsza, cala strona tekstu o tym ze jest lepsza. No dobra czyli musi byc lepsza. I nie chodzi o to zeby byla tansza w produkcji ? Bo ciekawi mnie ze czesc uzytkownikow Juniperow narzekala na slabsza wydajnosc chlodzenia ?
Czyli klasycznie nie opłaca się kupować tesli. Bo będzie tańsza i lepsza. Dodatkowo ogromny spadek wartości 🫣Na koniec roku dołożą jeszcze nowy komputer HW5 i ulepszone kamery:
![]()
Tesla HW5 - nowy komputer przygotowany przez Samsunga i TSMC 5x szybszy niż poprzednik | ITReseller
Niezastąpione źródło najnowszych informacji ze świata nowoczesnych technologii i branży IT. Nowoczesny serwis informacyjny magazynu IT Reseller.itreseller.pl
Czyli warto czekac… do smierci 😂Na koniec roku dołożą jeszcze nowy komputer HW5 i ulepszone kamery:
![]()
Tesla HW5 - nowy komputer przygotowany przez Samsunga i TSMC 5x szybszy niż poprzednik | ITReseller
Niezastąpione źródło najnowszych informacji ze świata nowoczesnych technologii i branży IT. Nowoczesny serwis informacyjny magazynu IT Reseller.itreseller.pl
A jak juz omyłkowo kupisz auto to trzeba nim do jego śmierci jeździć. Inaczej stracisz więcej niż na każdym innyM pojeździe.Czyli warto czekac… do smierci 😂
Dlatego kupiłem drugą Teslę. Zawsze uważam, że cena zakupu jest sumą pieniędzy na której stratę możesz sobie pozwolić. Ludzie też muszą ochłonąć po szalonym czasie covida gdzie używane auta były droższe niż nowe, mam wrażenie że niektórzy sprzedający nadal tak myślą😉.Zloto i diamenty , mieszkania i ziemia, czasem dzieła sztuki ...a reszta z dobr materialnych na ogół ciagle jest nowsza i też lepsza a czasem i tańsza. Tym samym nic nie warto teraz a potem, tylko upić się warto ..
Przypomnę co kiedyś w podobnych okolicznościach dyskusyjnych opisałem ( to stary temat jak EV i TESLA bo ta jest szczególnie zmienna ). Otóż historia bogatego kumpla , co ogladał mecze Mistrzostw świata na starych 25 calach , bo chciał kupić najlepszy i super nowy telewizor . A co się wybrał na zakupy, to w internetach zapowiadali nowszy . Więc czekał .
Mistrzostwa sie skonczyly , przyszły drugie itd... obleciał chyba i Olimpiadę (fan sportu).
No cóż nic wielkiego można słuchać nawet transmisji w radiu , jak i jeździć tym co się ma ...do srmierci nawet do .. usri nic w tym złego.
A biznes na samochodach robi się gdy ma się komis , warsztat itp. Teraz samochód przypomina rower o ile nie jest to super rower. Jeszcze nie kupił a już sprzedaje, smutna praktyka. Po kiego sie tak męczyć ? EV szybko ewoluuje i to się wiąże że traci szybko wartość
To jak młodość jak się nie będziesz bawił w tym cudnym okresie, to nigdy tego nie zaznasz . Dancing w Sanatorium nie zastapi imprezy w akademiku ., bedzie może nawet fajnie ale ...silikon itp to nie to co prawdziwy kolagen itd.
![]()