Dostawy Y Juniper - 2025

krycho

Nowy na Forum
Panowie, myślicie, że jeśli zamówiłbym LR AWD Stelthgray lub Quicksilver plus hak w ciągu ok. tygodnia to jest szansa, że pojechałbym nią na urlop 15.08? Czy teraz cos innego się produkuje i samochód w takim konfiguracji może być później?

Jaceq

Pionier e-mobilności
Panowie, myślicie, że jeśli zamówiłbym LR AWD Stelthgray lub Quicksilver plus hak w ciągu ok. tygodnia to jest szansa, że pojechałbym nią na urlop 15.08? Czy teraz cos innego się produkuje i samochód w takim konfiguracji może być później?
My tego nie wiemy ale w Tesli to już może tak ;-) Mogę Ci polecić kontakt z Wojtkiem Nurkowskim ([email protected]), ogarniał moje zamówienie i był bardzo zorientowany oraz pomocny.

krzyss

Pionier e-mobilności
Jest duza szansa. Niestety nikt nie da Ci gwarancji. Musisz zamowic i czekac. Mysle ze silver moze byc bardziej koniec sierpnia. To jest mniej popularny kolor.

mikele

Zadomawiam się
Zamawiałem pod koniec czerwca Model Y LR AWD w kolorze Quicksilver, bez haka. Samochód dotarł z Berlina do Warszawy w ciągu tygodnia. Teraz czas dostawy może być nieco dłuższy, ale gdybym był zdecydowany, złożyłbym zamówienie już teraz - w razie gdyby termin odbioru okazał się dłuższy niż oczekiwany, zawsze możesz rozważyć zmianę koloru lub wariantu na któryś z dostępnych z magazynu: https://www.tesla.com/pl_PL/inventory/new/my Taka zmiana jest możliwa bez żadnych konsekwencji.

krycho

Nowy na Forum
widzę, że jakiś Stealth Gray z hakiem i czarnym wnętrzem jest w Inventory. Ciekawe czy ma już nową baterię 😇
PS. Przed zamówieniem chciałbym żeby Pan z Drivalia odpisał mi jakie dokumenty są potrzebne. Bo jakoś od tygodnia mu nie idzie..

krzyss

Pionier e-mobilności
widzę, że jakiś Stealth Gray z hakiem i czarnym wnętrzem jest w Inventory. Ciekawe czy ma już nową baterię 😇
PS. Przed zamówieniem chciałbym żeby Pan z Drivalia odpisał mi jakie dokumenty są potrzebne. Bo jakoś od tygodnia mu nie idzie..
Ale tylko rwd. Widac ze awd dopiero sie robia pewnie. Czyli realnie sierpien ?

mikele

Zadomawiam się
Odnośnie leasingu - nie dołączałem żadnych dokumentów ani zaświadczeń. Jeśli nie ma problemów w KRD, nie ma się czym przejmować - wszystko przechodzi automatycznie i bez większych komplikacji (w Drivalia Lease pewne kwestie mogą wymagać dodatkowego kontaktu).
Co do baterii - nie spodziewałbym się przełomu technologicznego jeszcze w tym roku. Mam samochód od trzech tygodni, jeżdżę, ładuję i z mojego doświadczenia wynika, że różnica na poziomie 10% zasięgu nie robi większego znaczenia w codziennym użytkowaniu.