Dostępne TM3LR z rabatem 9000 zł

v460

Fachowiec
I pojawił się wysyp standard range plus po 199tys. Pytanie czy warto brać.
Czy lepiej poczekac na 4Q na wersję z baterią o 5kW większą w tej samej cenie?
Inflację masz. Ja rozumiem, że technologia będzie tanieć, ale nie wierzę, że szybciej niż inflacja. Także nie spodziewałbym się, że w Q4 kupisz Teslę SR+ za 199kpln. Chyba, że już dziś zamawiasz.
W zeszłym roku kupiłem Jeepa Wranglera JLU. Katalogowo 250kpln. Dziś ponad 300kpln kosztuje odpowiednik. Chyba, że ktoś tę obecną ekipę odsunie w końcu od koryta i zmieni się sentyment na rynkach a złotówka zacznie zyskiwać.

Szatan

Posiadacz elektryka
LR tańsza o 9tys od tej z konfiguratora ale SR+ i P kosztują tyle samo,

gdyby LR kosztowała te 225k... to zmieniłbym zamówienie z SR+ na LR a tak to nie chce dopłacać 55tys pomiędzy wersjami

ja wole nie czekac na potencjalna zmianę wielkości baterii bo okaże się, że zmiana wjedzie dopiero o 2022 albo w ogóle jest nie prawdziwa i będzie się tak czekać w nieskończoność zamiast cieszyć się nowym autem

Szatan

Posiadacz elektryka
"All made in China Model 3 that are soon arriving on the European coast have the new Drive Unit Cat 2".
https://teslamotorsclub.com/tmc/thr...ge-data-battery-discussion-etc.214484/page-90
Tylko co to znaczy dokładnie i czy dotyczy modeli już płynących? Czyli tych co są do odbioru w sierpniu czy dopiero w listopadzie?
Nieźle Tesla miesza w konfiguracji aut jak się przeczyta tam ten wątek i można zwariować.

według tego forum co podałeś link
"or some Reason SR+ with VIN 300+ got the old drive unit again (3D1). VIN lower than 300 with delivery in August and September all have the new DU (3D6)."

Ja mam 289 czyli nowy motor, szkoda że nie załapie się na większa baterie ale jak pisałem wcześniej szkoda mi czekać bo na auto już czekam troche na nadwyżka energii z PV będzie mi się tylko marnować.

Last edited:

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
Jeśli na 8 pozycji nr VIN jest literka:
J dla SR+
K dla LR
L dla P
to mamy nową jednostkę napędową - Drive Unit Cat 2 (3D6)

Last edited:

grzywek

Zadomawiam się
Znowu pojawiły się setki dostępnych samochodów.

Co oznaczaja miasta przy dostepnych Teslach? Kupujac taka z Monachium przytransportują mi ją?
Tak. Jakbyś wiedział jaki orientacyjny termin dostawy tych aut (najlepiej zadzwonić do salonu Tesli) to daj znać :)